Dan uživo: Krišto “praznih ruku” u Brisel, evropskim putem popločanim blokadama

Vijesti 18. sep 202414:32 0 komentara
N1

Uoči sastanka lidera Zapadnog Balkana sa novom/ starom predsjednicom Evropske komisije, analiziramo nove blokade na evropskom putu. Borjana Krišto u Brisel stiže samo sa informacijom o nerealiziranom dogovoru Plana reformi dok je nova nada eventualna pomoć slovenske knadidatkinje za komesarku. O aktuelnom izboru komesara koji neće proći bez skandala Esmir Milavić.

Pratimo i porast nivoa Dunava u Budimpešti, iz minute u minut, zbog vodenog talasa koji bi mogao biti najveći u posljednjih nekoliko decenija.

Domaće političke aktuelnosti analiziramo sa Nejrom Latić Hulusić sa fokusom na predizbornu retoriku i obećanja, neinovativnu kampanju obojenu nacionalističkom retorikom i standardne blokade kao model ponašanja vlasti u BiH.

Usvajanjem zakona koji reguliše trgovinu, trgovci iz Federacije su na korak bliže neradnoj nedjelji. Dok jedni negoduju, drugi već zadovoljno trljaju ruke? Ko bi mogao profitirati od zabrane? Da li se pogoduje pojedinim trgovačkim lancima u odnosu na druge? Pitamo Amira Hasičevića, federalnog ministra trgovine koji je ujedno i ekspert iz oblasti revizije. Analiziramo i kako je FBiH za godinu dana od suficita od 200 miliona potonula u minus od 536 miliona KM?

Nakon još jednog ročišta Miloradu Dodiku pred Sudom BiH rasplet ovog procesa komentariše Nebojša Vukanović, lider Liste za pravdu i red. Da li će doći do isplate penzija nakon izbora? Ko će biti novi miljenik međunarodne zajednice u Republici Srpskoj? Od kuda pare za kampanju, ako su čak i penzije upitne, neke su od tema našeg razgovora.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!