Dan uživo: Lokalni feudalci vedre i oblače na neograničen rok

Vijesti 06. aug 202412:40 0 komentara
N1 BiH

U današanjem izdanju “Dana uživo” donosimo posljednje informacije u vezi sa akcijom “Incitat” u kojoj je uhapšen načelnik Trnova, govorimo o “vječnim” načelnicima i gradonačelnicima, lokalnim knezovima koji vedre i oblače lokalnim zajednicama na čijem čelu mogu biti neograničen broj mandata. Izvještavamo sa izvora Une, sa novih protesta protiv iskopavanja litijuma u Srbiji, ali i sa Olimpijskih igara.

Dnevne aktuelnosti komentarišemo sa novinarkom Rubinom Čengić. Govorimo o sve lošijim odnosima Bosne i Hercegovine i Srbije, ali i međusobnim optužbama ambasade Sjedinjenih Američkih Država i političkog rukovodstva Republike Srpske.

Danas ćemo u emisiji pozdraviti i ministra unutrašnjih poslova Federacije Bosne i Hercegovine Ramu Isaka s kojim razgovaramo o spornim nabavkama u FUP-u. U emisiju stiže nakon što je CIK kaznio njegovu “Snagu naroda” sa šest hiljada maraka zbog preuranjene kampanje, ali i nakon najnovijih optužbi za zloupotrebu javnih resursa i odlazak na more u Makarsku službenim automobilom.

U četiri godine četiri političke opcije promjenio je novi šef Kluba poslanika Ujedinjene Srpske u Narodnoj skupštini Republike Srpske Aleksandar Trninić. Pitamo ga o motivu za bavljenje politikom, spekulacijama o direktorskoj poziciji koja mu se smiješi, ali i o odnosima unutar vladajuće koalicije u Republici Srpskoj te radu Narodne skupštine.

Sa vama smo od 16:15.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!