Dan uživo: Maloljetnici masovno dojavljuju bombe u školama, može li se ovaj problem riješiti?

Vijesti 16. okt 202415:13 0 komentara
N1 BiH

U Danu uživo gledajte:

Maloljetnici masovno dojavljuju bombe u školama. Iz dana u dan, učionice su prazne, roditelji u strahu, a policija iscrpljena i spora. Može li se ovakvo ponašanje riješiti samo represivnim mjerama, ili je problem dublji – problem u kojem smo svi mi, kao društvo, zakazali?

Naši su gosti Armin Kržalić, profesor na Fakultetu za kriminalistiku,kriminologiju i sigurnosne studije UNSA i Vahidin Munjić, direktor Federalne uprave policije koja u saradnji sa MUP-om Kantona Sarajevo i OSA-e radi na otkrivanju dojavljitelja.

Sa Vahidinom Munjićem razgovaramo i o rukovodilačkim odlukama u FUP-u koje su izazvale pažnju javnosti.

I dok tražimo odgovore za posljedice poplava, dolaze nove bolne vijesti, tek što smo ispratili 19 žrtava u Jablanici, preminula je šesnaestogodišnjakinja nakon stomatološkog zahvata. Dok političari na višim nivoima dogovaraju kada će se dogovoriti o krucijalnim pitanjima za budućnost države, roditelji po školama šamaraju nastavnike. Kada sve zbrojimo, možda je najbolje da počnemo od mladih. Upravo oni su slika onoga što smo stvorili, a njihovi problemi postaju naši najveći izazovi, o njima ćemo i u Danu uživo ovoga utorka.

U Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS) preminula je šesnaestogodišnjakinja koja je dovezena u teškom stanju zbog komplikacija nastalih tokom stomatološke intervencije u jednoj privatnoj ordinaciji u Sarajevu nepotvrđena je vijest koja je šokirala sve generacije građana. O stomatološkim procedurama i zahvatima razgovaramo sa prof. dr sc. Naidom Hadžiabdić, specijalistom oralne hirurgije u zvanju vanrednog profesora na Katedri za oralnu hirurgiju i dentalnu implantologiji Stomatoloskog fakulteta sa stomatološkim kliničkim centrom Univerziteta u Sarajevu.

Koliko je rasprostranjen ekološki kriminal u BiH, da li su u njega uključene političke elite i šta sve podrazumijeva od ilegalne deforestizacije i eksploatacije prirodnih resursa, o slučajevima kamenoloma u Donjoj Jablanici i upitne gradnje na Trebeviću razgovaramo sa doc. dr Sandrom Kobajica Mišanović, profesoricom na Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i i sigurnosne studije UNSA i Arminom Macanovićem, doktorom bioloških nauka u oblasti ekologije iz Konjica.

Naš je gost Ćamil Duraković, potpredsjednik RS s kojim razgovaramo o porazu probosanskih stranaka u Srebrenici i položaju Bošnjaka u entitetu, kao i drugim aktuelnim političkim temama.

Sa vama je danas Sanela Dujković.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!