Dan uživo: Mjerenje TV gledanosti – politički problem?

Vijesti 05. aug 202412:20 0 komentara
N1 BiH

U prvom ovosedmičnom izdanju „Dana uživo“ donosimo informacije o akciji SIPA-e kodnog naziva „Incitat“, uživo smo u Kninu, na obilježavanju 29. godišnjice operacije Oluja, pratimo proteste protiv kopanja litijuma koji se danas održavaju na četiri lokacije u Srbiji, naši reporteri izvještavaju sa OI u Parizu...

Već neko vrijeme niko ne mjeri gledanost TV programa u BiH. Razlog: novi pravilnik Instituta za mjeriteljstvo za koji mnogi tvrde da je sporan. Pogoduje li se novim Pravilnikom firmi bliskoj porodici Dodik, je li pri donošenju istog zaobiđen Savjet institucije na čijem je čelu – pitamo Milicu Ristović Krstić, direktorku Instituta za mjeriteljstvo BiH.

Advokati po službenoj dužnosti u Bosni i Hercegovini prošle sedmice stupili su u štrajk. Povod su dugovanja za pravno zastupanje po službenoj dužnosti pred Sudom BiH i sudovima u RS. Advokati traže i povećanje tarifa za ovaj vid zastupanja. Naši gosti na ovu temu su Tanja Hadžagić, predsjednica UO Advokatske komore FBiH i Dalibor Mrša, predsjednik Advokatske komore RS.

U komentaru aktuelnosti danas sa nama urednik portala „Raport.ba“ Kenan Kešmer. Tematizujemo današnju policijsku akciju u Trnovu i Sarajevu, govorimo o poskupljenju struje za veći dio potrošača u FBiH, analiziramo učinak aktuelne vlasti…

Olimpijske igre u Parizu polako ulaze u svoju završnicu. Bh. predstavnici okončali su svoje nastupe daleko od pobjedničkih postolja. Imamo li se prava nadati boljim rezultatima, s obzirom na odnos države prema sportu – analiziramo sa sportskim novinarem Emirom Delićem. U fokusu će nam biti i start Premijer lige BiH u fudbalu, kao i nastup domaćih klubova na međunarodnoj sceni.

Sa vama od 16:15 do 18:15h Dalibor Mrdić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!