Dan uživo: Mogu li građani vjerovati u nova obećanja?

Vijesti 02. aug 202411:25 0 komentara
N1

U izdanju emisije Dan uživo za petak gledajte:

I dok u našoj zemlji siromaštvo cvjeta, osnovne životne namirnice i energenti sve su skuplji, konkretnih mjera vlasti za stanovništvo nema. Stiglo je novo obećanje Vlade FBiH da će se set fiskalnih zakona naći u parlamentarnoj proceduri do kraja ljeta. Nakon što su izigrani više puta, mogu li građani vjerovati ovim obećanjima? Iako su zatraženi odgovori od Vlade FBiH zbog čega se sve više zadužuje, ima li odgovora? O ovome za Dan uživo govori Admir Čavalić, predsjednik Odbora za ekonomsku i finansijsku politiku Predstavničkog doma Parlamenta FBiH i zastupnik Stranke za BiH u PS FBiH.

Brojne kritike na račun predstavnika Delegacije EU u BiH i OSCE-a što su prisustvovali javnoj raspravi o uvođenju grba Nemanjića i himne Srbije u NSRS. Zašto je opet prolongirano usvajnje ovog zakona i šta je cilj predlagača? Zašto se usvojena Deklaracija o zaštiti nacionalnih i političkih prava i zajedničkoj budućnosti srpskog naroda do danas nije našla pred Vijećem naroda RS? Ovo su samo neke od tema o kojim razgovaramo sa Mirsadom Duratovićem, potpredsjedikom NSRS i zastupnikom SDP-a u NSRS.

Gdje je BiH u eurointegracijskom procesu? Zašto je nastupio zastoj u provođenju reformi i da li je moguće izaći iz ove bolkade? Kako do novih institucionalnih rješenja? Zašto je BiH ostala bez prve tranše novca iz Plana rasta za Zapadni Balkan, ko je za to odgovoran i zašto političari prebacuju odgovornost sa jednih na druge? Sve ovo pitamo Adija Ćerimagića, analitičara iz Inicijative za evropsku stabilnost.

„Ko sam ti ja“ – naziv je nove pjesme Nene Murića, kojom je najavio je i solistički koncert koji će 20. septembra održati za sarajevsku publiku u Domu mladih. Sa ovom pjesmom predstavio je i BiH na regionalnom festivalu „Biser Jadrana“ u Tivtu. O nastupnu na ovom festivalu i svemu onome što predstoji do kraja godine, u Danu uživo razgovramo sa Nenom Murićem.

Budite uz Dan uživo od 16:15 do 18:15.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!