Dan uživo: Može li filmska produkcija u BiH postati samoodrživa?

Vijesti 01. aug 202412:04 0 komentara
N1

U prvom avgustovskom izdanju "Dana uživo" ove godine donosimo reakcije na poskupljenje struje u dijelu Federacije Bosne i Hercegovine, provjeravamo stanje na požarištima u Dalmaciji, pratimo priču o suđenju ruskim špijunima u Sloveniji, uživo smo u Guči, pred početak 63. Sabora trubača...

Članice Savjeta bezbjednosti Ujedinjenih naroda pozvale su juče na pojačane diplomatske napore kako bi se spriječio širi sukob na Bliskom istoku, nakon što su ubistva dvojice militantnih vođa podigla napetosti. Situaciju u tom dijelu svijeta analizira nekadašnji bh. diplomata, novinar, Zlatko Dizdarević.

Efekti OFAC-ovih sankcija na vlast RS, učinak državne koalicije u prvih godinu i po, preslagivanje snaga nakon izmjena u Domu naroda PSBIH, litijumska groznica koja drma region, predstojeći lokalni izbori – teme su o kojima razgovaramo sa bivšim predsjednikom SDS-a, Mirkom Šarovićem.

Naš gost danas je i zastupnik Bundestaga, predsjednik Radne grupe njemačkog SPD-a za jugoistočnu Evropu, Josip Juratović. Govorimo o propasti Plana reformi u BiH, šansama zemalja regiona da uhvate priključak za EU, rekonstrukciji Vlade Crne Gore…

Zašto negoduje Udruženje reditelja BiH, je li prava adresa za njihove pritužbe – premijer FBiH, kako doći do zakonskog okvira za oblast kinematografije, može li filmska produkcija postati samoodrživa – za “Dan uživo” govori reditelj, direktor NPS, Dino Mustafić.

Sa vama od 16:15 do 18:15h Dalibor Mrdić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!