Dan uživo: Neuspjeh za nespjehom vlasti

Vijesti 26. jul 202412:49 0 komentara
N1

U posljednjem ovosedmičnom izdanju Dana uživo donosimo pregled dešavanja u Parizu, paralisanom gradu u kojem nas večeras očekuje otvaranje Ljetnjih olimpijskih igara. Govorimo o aktuelnoj političkoj situaciji u našoj zemlji, vrelom političkom ljetu zbog još jednog neuspjeha i propuštenih evropskih miliona.

U sijenci rata u Pojasu Gaze često ostaje rat u Ukrajini. Uprkos tome, na istoku Evrope sukobi traju, a mir se ne nazire. Ipak, sve češće se govori o potrebi za mirovnim rješenjem, pa i spremnosti na ustupke Rusiji. Kakva je percepcija ukrajinske javnosti o tome? Kako danas izgledaju gradovi koji su nekada bili prve linije fronta? To, uz ostalo, pitamo Ninu Bilajca, novinara portala Detektor.ba koji nam se javlja iz Kijeva.
Neuspjeh za nespjehom nižu vlasti u Bosni i Hercegovini. Od miliona iz evropskog Plana rasta za sada nema ništa. Vlast i opozicija međusobno se optužuju za odgovornost za neuspjeh, dok Brisel poručuje – šansa nije potpuno izgubljena. Ko blokira put zemlje ka Evropskoj uniji, a ko izdaje državne interese – to su samo neka od pitanja za ministra komunikacija i transporta Bosne i Hercegovine Edina Fortu.

U današnjem izdanju emisije razgovaramo i sa Nebojšom Drinićem poslanikom PDP u Narodnoj skupštini Republike Srpske, saradnikom za privrednike u Kabinetu gradonačelnika Banjaluke i jednim od najbližih saradnika Draška Stanivukovića. Uz ostalo pitamo ga o nadimku “Drina trećina” i njegovoj ulozi u raspodjeli javnog novca.

Sa vama smo od 16:15.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!