Dan uživo: Od izbora dva putića!

Vijesti 14. okt 202414:21 0 komentara
N1

U današnjem izdanju emisije uživo smo u Berlinu, gdje se održava samit Berlinskog procesa, pokrenutog prije 10 godina. Naši reporteri i dalje su u Jablanici, provjeravamo kako protiče sanacija kuća, gdje su smješteni oni čije kuće više nisu uslovne za život. Donosimo i najnovije informacije o policijskoj akciji u sarajevskom Komunalnom preduzeću „Rad“...

Jesu li hitne sjednice jedini način da Dom naroda funkcioniše, kako komentariše opaske koje iz Abmbasade SAD danima stižu na adresu SDA, ima li stranka koju predvodi Bakir Izetbegović razloga za slavlje nakon lokalnih izbora, zašto BiH nema na mapi turneje predsjednika Turske koji je ovih dana boravio u Tirani i Beogradu – za „Dan uživo“ govori delegat u Klubu Bošnjaka Doma naroda PSBiH, Safet Softić.

Smeta li mu etiketa – najveći gubitnik oktobarskih izbora, kako gleda na rezultate koje je ostvarila stranka na čijem je čelu, zbog čega je nastavljen slobodan pad opozicije u RS, hoće li se uspjeti konsolidovati do izbora 2026. – sve to pitamo Nebojšu Vukanovića, lidera Liste za pravdu i red.

Komentar aktuelnih tema, od stanja na poplavama opustošenim područjima, preko odgovora sistema na vremenske nepogode, do rezultata lokalnih izbora i brojnih nepravilnosti koje su i ovog puta evidentirane – daje novinar i publicista Emil Karamatić..

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras igra meč 4. kola elitne grupe UEFA-ine Lige nacija, a za protivnika će Zmajevi imati selekciju Mađarske. Pred početak utakmice iz Zenice donosimo dio atmosfere, ali i komentare iz tabora Zmajeva i gostujuće selekcije.

Sa vama od 16:15 do 18:15h Dalibor Mrdić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!