Dan uživo: Protesti ispred OHR-a

Vijesti 17. okt 202414:20 0 komentara
N1

Komentar protesta ispred OHR-a u Danu uživo donosi kolumnista Oslobođenja i univerzitetski profesor Pavle Mijović. Pitamo ga i o trakavici oko izbora novog rektora UNSA kojoj je posvetio svoju zadnju kolumnu, obrazovnom sistemu i očiglednom napadu učenika na njega putem lažnih dojava, ali i katastrofalnim poplavama koje su pokazale svu nemoć čovjeka u borbi sa prirodom i korumpiranim društvom.

SDA je ostala bez i jednog načelnika u velikim gradovima BiH. U Sarajevu imaju tri, u Hadžićima, Vogošći te Trnovu gdje je njihov kandidat Ibro Berilo pobijedio iz pritvora. Iako su fokusirani na broj vijećnika i glasova koje su zadržali, da li su ipak očekivali ovakav razvoj situacije? Je li tome doprinjelo dehumaniziranje protivnika u kampanji? Komentarišemo i proteste ispred OHR-a i Schmidtov odgovor nakon optužbi sa Harisom Zahiragićem, potpredsjednikom SDA.

Naš gost je i Nenad Vuković, novi delegat u Domu naroda BiH koji je zvanično odlokiran ove sedmice. O novim izazovima, ali i starim unutarstranačkim problemima razgovaramo u Danu uživo.

Uživo smo i na protestima ispred OHR-a i na sjednici Vijeća ministara koje danas na dnevnom redu ima čak 80 tačaka. Izvještava Tina Jelin Dizdar.

Sa vama od 16.15 do 18.15 Sunčica Lukić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!