Dan uživo: Ramo Isak o sigurnosnim izazovima u FBiH

Vijesti 24. okt 202413:21 0 komentara
N1

U Danu uživo donosimo detalje pucanjave koja se jutros dogodila u sarajevskoj Srednjoj mašinskoj školi, kao i nove informacije vezano za spornu nabavku respiratora u Republici Srpskoj tokom pandemije koronavirusa. Provjeravamo i cijene namirnica. Voće i povrće sve skuplje, građani se žale i na poskupljenje hljeba.

Nova pucnjava u školi u Sarajevu, lažne dojave bombi, huliganski neredi u Mostaru. Postaje li maloljetnička delinkvencija sve veći problem i kako će se sistem obračunati sa ovim izazovom? O sigurnosnoj situaciji razgovaramo sa Ramom Isakom, ministrom unutrašnjih poslova Federacije Bosne i Hercegovine i predsjednikom stranke Snaga naroda. Pitamo ga i o izbornom rezultatu stranke koja je prvi put izašla na izbore i osvojila mandate u 10 opština.

Predsjednica Evropske komisije Ursula von der Leyen danas u posjeti BiH. Zajedno sa predsjedavajućom Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Borjanom Krišto posjetiće poplavljena područja. Za sutra planirani sastanci sa zvaničnicima BiH. Uživo ćemo biti u Donjoj Jablanici.

Nakon tri decenije, na proteklim izborima, građani su svojim glasovima odlučili stati u kraj

vladavini ratnog zločinca Fikreta Abdića i podržati Borisa Horvata, kandidata zajedničke koalcije Zajedno za Veliku Kladušu za načelnika ove lokalne zajednice. Šta obećava novi načelnik, šta očekuju građani i smatra li se najvećim izneznađenjem izbora, kako su neki okarakterisali njegovu pobjedu, pitamo upravo Borisa Horvata.

Nino Bilajac, novinar Detektora i Selma Učanbarlić dobitnici su prve nagrade Evropske unije za istraživačko novinarstvo za istraživanje o piramidalnoj šemi eMagnetixa zbog koje su građani, vjerujući u san o lakoj zaradi, ostali bez svojih ulaganja. O ovom, ali i drugim istraživanjima i pričama, kao i njegovom boravku u ratom pogođenoj Ukrajini, razgovormo sa Ninom Bilajcem.

S vama od 16:15 – Ena Branković.

Pridružite nam se na našem oficijelnom WhatsApp kanalu klikom na ovaj link.
Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!