Dan uživo: Rješava li poskupljenje struje situaciju u EP BiH?

Vijesti 07. aug 202413:12 0 komentara
N1 BiH

U Danu uživo gledajte:

„Dan uživo“ u ovom izdanju donosi nove informacije sa ročišta Ibri Berilu i ostalima, uhapšenim prije dva dana u akciji „Incitat“. Govorimo o monitoringu predizbornih aktivnosti u BiH, uživo smo na novim protestima u više gradova Srbije protiv rudnika litijuma, ali i u Parizu, na Olimpijskim igrama, odakle izvještava naš reporter Dušan Mlađenović…

Šta je dovelo do poskupljenja električne energije za veći dio potrošača u FBiH, hoće li ono riješiti probleme u Elektroprivredi BiH, kakva je sudbina RMU Zenica, ali i ostalih rudnika u sklopu Elektroprivrede, je li najava pojeftinjenja plina samo kupovanje socijalnog mira, šta je sa projektom Južne plinske interkonekcije – pitamo ministra energije, rudarstva i industrije u Vladi FBiH, Vedrana Lakića.

Osmi je dan nereda i nasilja u više gradova Velike Britanije. Sve je počelo kada je u Southportu napadač nožem ubio tri djevojčice, a ozbiljno ranio nekoliko ljudi. Od tada policija se svakodnevno sukobljava sa nasilnim demonstrantima širom kraljevstva, a protesti su se pretvorili u nerede i pljačku. Iz Londona Tihomir Loza analizira posljednja dešavanja u Velikoj Britaniji.

Regionalne odnose, predizborne turbulencije, očekivanja od oktobarskih lokalnih izbora, izgubljenu šansu BiH da bespovratno dobije 70 miliona evra iz Plana rasta za zapadni Balkan – komentarišemo sa novinarem i političkim analitičarem Rankom Mavrakom.

Za svoj 44. rođendan Amel Ćurić publici je odlučio pokloniti novi singl. On nosi naziv „Gdje si bila“ i pretpremijerno ćete ga moći čuti i vidjeti pred kraj današnje emisije, jer Amel je naš muzički gost ove srijede.

Sa vama od 16:15 do 18:15h Dalibor Mrdić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!