Dan uživo: S jedne strane politička kriza, s druge sve skuplji život

Vijesti 28. maj 202412:31 0 komentara
N1

Ovog utorka burna rasprava očekuje se u oba entitetska parlamenta! U jednom o izboru sudije u Ustavni sud Bosne i Hercegovine – rasprava od koje će zavisiti ishod blokade državne institucije. U drugom o takozvanom Zakonu o stranim plaćenicima – temi koja bi mogla ishodovati novo suzbijanje slobode govora.

Dok jednim okom pratimo politička prepucavanja, drugim pratimo rasplet situacije oko poskupljenja struje u Federaciji Bosne i Hercegovine. Budući da je odbijen prijedlog o posebnom cjenovnom modelu s tri tarife, Elektroprivreda traži linearno povećanje cijena struje za sve domaćinstva u iznosu od 10%. Dnevno politička dešavanja, krize i sve skuplji život građana analiziramo sa Vildanom Selimbegović, glavnom i odgovornom urednicom Oslobođenja.

Bakir Izetbegović na saslušanju u SIPA-i, ali i izbor novog sudije u državni Ustavni sud. To su dvije vruća političke teme u Federaciji Bosne i Hercegovine. Za fotelju sudijee pred Predstavničkim domom federalnog parlamenta jedino ime je Marin Vukoja kojeg opozicija optužuje za političku vezu sa HDZ-om. S ve komentarišemo sa jednim od potpredsjednika SDA Harisom Zahiragićem.

Nakon sedam godina borbe za pravdu na ulici i kroz građanski aktivizam, otac ubijenog banjalučkog studenta Davida Dragičevića ulazi u politiku. Zbog čega i sa kojim očekivanjima? Može li eventualni izbor za prvog čovjeka grada na Vrbasu biti put do istine o tragediji o kojoj do danas nema odgovora? To sve pitamo Davora Dragičevića, nezavisnog kandidata za gradonačelnika Banjaluke.

S vama smo i danas od 16:15.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!