Dan uživo: Zemlja gori, Savjet ministara se češlja!

Vijesti 12. aug 202412:17 0 komentara
N1

Prvi „Dan uživo“ ove sedmice donosi informacije o gašenju požara na Zelengori, istražujemo zašto je Samjetu ministara BiH trebalo toliko dugo da se usaglase oko upotrebe helikoptera Oružanih snaga u ove svrhe, naša reporterska ekipa je i u Šipovu, nakon jutrošnjeg svirepog zločina u ovom gradu, ali i u Malom Lošinju gdje su juče stradala trojica mornara...

Zašto gotovo svi političari iz RS, kako oni koji su dio vlasti, tako i opozicioni, ovih dana salju podršku Vučiću vezano za projekat „Jadar“, dok predsjednik Srbije optužuje BiH i druge zemlje regije da žele gradjanski rat u Srbiji, mogu li protesti promijeniti odluku vlasti u Srbiji o saradnji sa kompanijom „Rio Tinto“, koja je uloga Njemačke u svemu tome – pitamo Dušana Janjića iz beogradskog Foruma za etničke odnose.

Kašnjenje fiskalne reforme, formiranje Radne grupe koja će se baviti projektom Južne plinske interkonekcije, stanje u Elektroprivredi BiH, finansiranje kulture i sporta, Izborni zakon o kome bi, prema najavama iz HDZ BIH, razgovori trebali biti nastavljeni od jeseni – teme su o kojima razgovaramo sa Damirom Mašićem, šefom Kluba zastupnika SDP BIH u Predstavničkom domu federalnog Parlamenta.

Stalne turbulencije unutar aktuelne koalicije na nivou BiH, hapšenja i potjernice za vršiocima vlasti u zemlji, zloupotrebu resursa za potrebe izborne kampanje, najavu izbora nove uprave FTV-a – komentariše politička analitičarka Ivana Marić.

Prodaja ulaznica za ovogodišnji Sarajevo film festival u glavnom Box officeu počela je danas. Dugi redovi od ranog jutra svjedoče o velikom interesovanju publike i ovog puta. Donosimo zabilješku ispred BKC-a, ali i najavu šta to filmofile očekuje na 30. izdanju SFF-a

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!