Danas pripremno ročište u postupku protiv Davora Dragičevića

Vijesti 31. maj 202110:06 > 10:07 0 komentara
N1

U Osnovnom sudu u Banjaluci danas će biti održano pripremno ročište protiv Davora Dragičevića. Tužili su da Dragan Lukač, Darko Ilić i Darko Ćulum zbog klevete. U prijavi su naveli da traže odštetu radi pretrpljenih duševnih bolova nastalih usljed povreda ugleda i časti zbog klevete iznijete u javnosti.

U tužbi se navodi da su Lukač, Ilić i Ćulum porodični ljudi, visokih moralnih kvaliteta, ugledni građani zajednice koji časno, pošteno i predano obavljaju najviše državne funkcije.

Od Davora Dragičevića se traži da na ime učinjene štete isplati Lukaču, Iliću i Ćulumu po 8.000 KM.

“Svaki od tužilaca je porodičan čovjek sa izraženim visokim moralnim i ljudskim kvalitetima. Tužioci su ugledni građani zajednice koji žive i rade, i isti u društvu uživaju ugled istaknutih pojedinaca koji časno, pošteno i predano obavljaju najviše državne funkcije. Ovakvim iznošenjem grubih i notornih neistina i direktnih uvreda na račun tužilaca, tuženi je direktno doveo u zabludu građane RS, BiH i šire što mu je vjerovatno i bio cilj”, navodi se u tužbi.
Građani Banjaluke i aktivnisti grupe Pravda za Davida okupit će se ispred Osnovnog suda u 14 sati, kada je zakazano ročište. Podsjećaju kako su do sada održana tri pripremna ročišta.
Podsjetimo, Davor Dragičević je u više navrata optužio njih trojicu da zataškavaju ubistvo njegovog sina Davida. David je nestao 18. marta 2018. godine, a njegovo tijelo pronađeno je na ušću Crkvene u Vrbas 24. marta.  Ovaj slučaj nikada nije riješen.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!