U CIK-u žrijebanje između SNSD-a i PDP-a za delegata u Domu naroda PS BiH: Bursać – Novaković ili Vuković?

Vijesti 01. jul 202407:31 0 komentara
N1

Žrijebanje za dodjelu jednog mandata iz reda srpskog naroda u Dom naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine iz Republike Srpske bit će održano danas u 12 sati u prostorijama Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine u Sarajevu.

Na osnovu Odluke o utvrđivanju rezultata posrednih izbora u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH iz RS od 30.05.2024. godine, utvrđeno je da dvije kandidatske liste: kandidatska lista PDP – Partija demokratskog progresa i kandidatska lista predlagača Ranke Perić Romić, imaju identičan broj glasova – 12.

“U skladu s članom 9.5 i 9.8 stav (1) Izbornog zakona BiH i Poglavlјem II Postupak žrijebanja, Uputstva o dodjeli i prestanku mandata, potrebno je provesti postupak žrijebanja za dodjelu jednog mandata delegata u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH iz RS. Postupku žrijebanja, koje je javno, mogu prisustvovati sva zainteresirana lica, shodno odredbi člana 6. Uputstva o dodjeli i prestanku mandata“, saopćeno je ranije iz CIK-a BiH.

SNSD ima tri delgata u Klubu srpskog naroda, SDS jednog, a danas će se odlučivati između Snježane Novaković-Bursać (SNSD) i Nenada Vukovića (PDP).

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!