Danas u Danu uživo o propustima pravosuđa – otkupu kazne za pedofiliju

Vijesti 23. sep 202414:12 0 komentara
N1

Prvo ovosedmično izdanje „Dana uživo“ bavi se stanjem u bh. pravosuđu iz nekoliko uglova. Danas u Sarajevu sastanak članova VSTS-a sa glavnim tužiocem Međunarodnog rezidualnog mehanizma za krivične sudove Sergeom Brammertzom. Istovremeno, nakon slučaja Kasumović, iz Parlamenta Federacija BiH najavljuju skore izmjene Krivičnog zakona koji se odnosi na pedofile i Zakona o zaštiti od nasilja u porodici.

O najavi blokade vlasti nakon što nije izabran novi direktor SIPA-e, odnosima u vladajućoj koaliciji, prodaji imovine BHRT-a, najavi usvajanja izmjena zakona za ukidanje PDV-a na kupovinu prve nekretnine, stanju u Trojci – razgovaramo sa zastupnikom Naše stranke u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, Predragom Kojovićem.

Slučaj Kasumović iz pravnog ugla, kaznena politika, mogućnost otkupa kazne za djela poput pedofilije, Registar pedofila u FBiH, revizija zastarjelih zakona, stanje u bh. pravosuđu – teme su o kojima za „Dan uživo govori pravni stručnjak, advokat Josip Muselimović.

Stanje bezbjednosti na Zapadnom Balkanu, ruski uticaj na ovom prostoru, ratni sukob u Ukrajini, evroatlantski put BiH, predsjedničke izbore u SAD – analizira politikolog Jasmin Mujanović.

Provjeravamo kako se Slavonija priprema za eventualni poplavni talas, uživo smo na sjednici Narodne skupštine Srbije gdje se raspravlja o rebalansu budžeta, ali iskopavanju litijuma, pratimo dešavanja ispred Rektorata Univerziteta u Novom Sadu, gdje se jutros dogodio incident sa eksplozivnom napravom…

Sa vama od 16:15 do 18:15h Dalibor Mrdić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!