David bi danas slavio 26. rođendan: Crni baloni i suze umjesto slavlja na ušću

Vijesti 31. jan 202312:341 komentar
N1

Da je živ, David Dragičević danas ni proslavljao 26. rođendan. Umjesto torte i slavlja, na ušću Crkvene u Vrbas postavljeni su crni baloni, svijeće - ali ne one za slavlje, igračke i Davidova molitva. Otac Davor i Davidovi prijatelji okupili su se danas u ovom dijelu Banjaluke kako bi odali počast mladiću koji ni nakon pet godina nije dobio pravdu.

“31. januar 2023. godine. Peta godina kako David Dragičević nije u svojoj kući, peta godina kako ne proslavlja svoj rođendan. Koliko sam bio sretan i ushićen tog 31.1.1997. kada se David rodio. Suzana i ja nismo imali ništa bili smo podstanari, imali plastične tanjire, ali dobili smo dijete, bili sretni toliko… Sada imam i kuću i sve, a ustvari nema ništa. Nemam svog djeteta već pet godina. Proganjaju nekog psa, progonili su i njega pa smo ga morali ekshumirati i prebaciti u Austriju. Svima sam se obraćao, ne znam više kome. Djeteta mi nema, pravde nema. Nije ovo sve uzalud. Ovo će ostati nešto u amanet za buduće generacije, ali šta je sa mnom, Davidovom porodicom, sestrom, majkom, onima koji ga podržavaju. Nije dobio pravdu od entitetskih vlasti ni od državne”, kazao je Davor Dragičević na ušću.

N1

Poručuje kako bez svog djeteta ne može.

“Razmišljam šta bi danas bilo. Možda bi momčića danas ganjao, a ne stajao na ovoj prokletoj Crkvenoj. Ali, ja tu ne mogu ništa…”, rekao je.

N1

Kazao je kako postoji mogućnost da 26. marta dođe u Sarajevo ispred Tužilaštva BiH, kada je pronađeno tijelo Davida, i poručio: “Pravna borba za mene više ne postoji poslije tog datuma. Ja ću krenuti za svoje dijete svojim putem. Brzo će 26. mart”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar