Davor Dragičević gost Dana uživo

Vijesti 02. sep 202215:06 0 komentara
N1

Brojne teme i gosti u Danu uživo za petak drugi septembar.

Nakon što je Tužilaštvo Bosne i Hercegovine pokrenulo istragu za ubistvo Dženana Memića uslijedila su privođenja policajaca koji se dovode u vezu sa ovim predmetom. pod lupom istražnih organa Tužilaštva BiH nalazi se i Dalida Burzić, sutkinja Suda BiH nekadašnja glavna sarajevska kantonalna tužiteljica koja je rukovodila ovom institucijom u vrijeme stradanja Dženana Memića. Tim povodom naš gost Davor Dragičević

Na prošlim lokalnim izborima U Tužilaštvu Brčko distrikta BIH otvorili su istragu protiv 14 osoba od kojih je osam osuđeno na kazne zatvora, a među kojima su i tri poslanika u Skupštini Distrikta. Glavni tužilac Brčko distrikta BiH Zekerija Mujkanović gost je Dana uživo.

O zloupotrebi i trgovini mjestima u biračkim odborima, mapiranju govora mržnje kroz BIRN-ovu bazu podataka, preuranjenoj izbornoj kampanji i kršenju zakona, te procesuiranju izbornih nepravilnosti razgovaramo sa Azrom Husarić Omerović, novinarkom BIRNa.

O protestima opozicije, predizbornoj kampanji, izmjenama izbornog zakona i globalnoj ekonomskoj krizi razgovaramo sa Mladenom Ivanićem, počasnim predsjednikom PDP-a.

Naš gost je i Sanjin Arnautović koji priprema predstavu u sarajevskom Pozorištu mladih za početak teatarske sezone. uz veliku pomoć Ambasade SAD-a i u produkciji Akademije scenskih umjetnosti i Pozorišta mladih odlučio je da kao svoj magistarski rad predstavi predstavu rađenu po motivima teksta “Tick, Tick… Boom” američkog pisca Jonathana Larsona.

Budite uz Dan uživo od 16.00 do 18.30, sa vama Sunčica Šehić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!