Davor Dragičević za N1: Javno sam imenovao ubicu svog djeteta, neka me uhapse da vidimo na čemu smo

Vijesti 28. maj 202418:13 > 19:32 0 komentara

Nakon sedam godina borbe za pravdu na ulici i kroz građanski aktivizam, otac ubijenog banjalučkog studenta Davida Dragičevića ulazi u politiku. Zbog čega i sa kojim očekivanjima? Može li eventualni izbor za prvog čovjeka grada na Vrbasu biti put do istine o tragediji o kojoj do danas nema odgovora? To sve u Danu uživo govorio je Davor Dragičević, nezavisni kandidata za gradonačelnika Banjaluke.

Na samom početku otkrio je šta je pozadina njegovog ulaska u politiku.

“Za mene je ovo sasvim logičan nastavak moje borbe koja traje osam godina. U ovoj državi politika kroji sudbinu našu, politika je u svakoj pori našeg društvenog života i zarobila je institucije. I to institucije koje bi morale da djeluju bez politike. Trenutna politička vlastela misli da samo oni mogu se baviti politikom i da određuju kada će svanuti, a kada zaći sunce. Tome je došao kraj. Imam podršku da konačno krenem u politiku. I sada je to na nivou Republike Srpske”, naveo je.

Potom je dodao:

“Kako se ne bi ponovila 2018. godine idem kao nezavisni kandidat. Napravit ćemo ostupnicu političkim lešinarima, koji su upotrijebili tragediju moje porodice. Pokret Pravde Ozren Perduv i ja smo već u pregovorima i spremamo iznenađenje. Građani će biti prijatno iznenađeni. Ljudi koji mene podržavaju, podržavaju me i kao nezavisnog kandidata. Mene ne može niko kupiti niti može utjecati na moje odluke. Radimo na tome da vidimo ko je opozicija u ovom gradu”.

Istaknuo je kako smatra da se više od 90 posto opozicije u RS lažno predstavlja.

“Lažno se predstavljaju, jer čekaju Milorada Dodika da im baci mrvice. Dio PDP nije politički nam prihvatljiv, to se odnosi na Branislava Borenovića i Draška Stanivukovića. Za Narodni front ne znam šta bih rekao. Podržavaju jedan front u Srbiji, a protiv istog takvog su u RS. SDS ne postoji u Banjaluci. Nebojša Vukanović i lista za Pravdu i red najbolje da se ne miješa u izbor za gradonačelnika. Niko nema pravo da sugeriše bilo kome. Očekujem javnu podršku Nebojše Vukanovića i Jelene Trivić. Trvić treba da se odrekne kandidature u moje ime. Mislim da sam ja najbolji izbor jer mene ne mogu niti kupiti niti ucjeniti”, kazao je Dragičević.

Na pitanje voditelja šta građani mogu od njega da očekuju, Dragičević je kazao:

“Želim da budem kandidat svih građana BiH. Želim zastupati svoje ideje u interesu grada Banja Luke. Treba da ostanu, da rade u Banjaluci. O trenutnim programima ne mogu da govorim jer znam kako druga strana djeluje. Kradu ideje. Vrata su mi otvorena u mnogim gradovima Evrope. Samo mojim ulaskom u politiku mogu osloboditi institucije. Dočekao sam poslije šest i po godina da kažem jedno ime. Imam fizičku i psihičku snagu da bi pokazao narodu da se mogu neke stvari iznijeti na čistac”, kazao je.

Na kraju razgovora za Dan uživo kazao je da li je izgubio nadu u Tužilaštvo BiH.

“Tužilaštvo BiH je prekšrilo Ustav BiH. Izvršilo je tihi državni udar. Prošlo je 12 dana kako sam iznio ime čovjeka koji mi je ubio dijete. Niko od institucije me nije pozvao, nije me uhapsio, a niti pripadnika zločinačkog MUP-a uhapsio. Ovdje ne postoji država. Koliko god se mediji ljutili na moje izjave. Evropska unija je daleko za nas ko mars. Sedam godina sam govorio sada je sve na njima. Medijima sam uvijek se odazvao i davao izjave. Koliko god me koštalo. Bilo bi vrlo dobro za čitavo društvo da mediji konkretno postave pitanju Tužilaštvu BiH šta se dešava. Neka me uhapse, pa da znamo na čemu smo. Jedan običan građanin javno imenuje ubicu djeteta i niko se ne oglašava. Niko nije poslo upit Tužilaštviu BiH da li su išta pokrenuli. Mojim ulaskom u poiltiku ću da dođem do svih ciljeva”, zaključio je Davor Dragičević za N1.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!