Davor Dragičević za N1: Uskoro će krenuti hapšenja najviših dužnosnika RS, znam ko je ubio moje dijete

Vijesti 02. nov 202313:00 1 komentar
N1

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine je poduzelo konkretne korake u predmetu "David Dragičević". Naime, u skorijem periodu bi trebalo da dođe do hapšenja osoba koje su osumnjičene u ovom slučaju.

Kako je u razgovoru za portal N1 kazao Davor Dragičević, otac Davida, uskoro bi mogli očekivati hapšenja odgovornih.

“Mogu samo da vam kažem da će uskoro krenuti hapšenja najviših dužnosnika Republike Srpske, koji su u to vrijeme (2018. godine) obavljali funkcije. Imenom i prezimenom sam ih prozvao za otmicu, mučenje i ubistvo mog sina Davida Dragičević. Malo je neozbiljno od medija da poluinformacije plasiraju u javnost. Sa sigurnošću vam mogu kazati da su stvari pod kontrolom. Držimo se činjenica. Činjenica je da je brutalno ubijen od ljudi koji su trebalo da zaštite njegovo pravo na život i slobodu. Svjedoci smo da je to otišlo u drugom pravcu. Naravno, tu su i pravosudne institucije entiteta. Molim vas, ovo se sve odnosi na institucije entiteta u Republici Srpskoj. Kada dođe dan hapšenja vidjet ćemo kako je Tužilaštvo Bosne i Hercegovine mogla da uradi neke stvari, a entitetske vlasti nisu smjeli”, kazao je Dragičević.

Potom je dodao:

“Neću dozvoliti novi slučaj Ljube i Bekrije Seferovića. Ja znam ko je ubio moje dijete. Neka rade ozbiljno, časno i odgovorno svoj posao. Neka konačno svane i krenemo u bolje sutra”. 

David Dragičević je nestao 18. marta, a njegovo tijelo nađeno je 24. marta na ušću rječice Crkvena u Vrbas kod tvrđave Kastel.

Policija je prvobitno tvrdila da je smrt zadesna (incident), a Tužilaštvo je kasnije pokrenulo istragu o ubistvu mladića.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare