Davor Šešić napustio SDS nakon 18 godina

Vijesti 12. apr 202211:59 2 komentara
N1

Davor Šešić poslanik SDS napustio je tu stranku nakon 18 godina. Kao razloge navodi lošu politiku koja nema podršku birača, isključenje iz Glavnog odbora, izostanak podrške za rad. Čekao je, kaže, faktički kraj mandata. Dalje djelovanje nastavlja kao nezavisni poslanik.

Sedmi je poslanik koji je napustio SDS u ovom mandatu. Kaže da još nije odlučio gdje će nastaviti rad po završetku mandata, ali tvrdi kako će raditi kao i do sada. Bez jasnog odgovora na pitanje ‘vlast ili opozicija’.

“Ono sve što sam do sada radio – radio sam argumentovano, da se ne vraćam previše u nazad, ali evo reći ću problem ili izbori vanredni u Doboju, izbori u Prijedoru, izbori za savjet mjesnih zajednica u Banjaluci, sve su to pokazatelji koje ja podvlačim da je sve što govorim nažalost tačno, da nije sjajna situacija u SDS-u, da ne ulazimo u druge stvari”, rekao je Šešić tvrdeći kako ne želi da njegov dalji rad bude shvaćen kao rad protiv SDS, jer on, tvrdi, jeste SDS.

Šešić je napomenuo da je veliki broj funkcionera SDS napustio Gradski odbor Banjaluka od 2010. do danas. Iako je, tvrdi, ostajao, nije dobijao podršku za rad, već isključivo kritike.

Nastavlja kao nezavisni poslanik

“Ono što bih još naglasio, vrlo je važno, s obzirom da smo u prethodnih osam godina imali toliko preletača koje sam ja kritikovao jeste da sam čekao april, danas je 12. april faktički kraj mandata, nisam prihvatao nikakve trgovine kako se to ovih dana pokušava predstaviti, čekao sam kraj mandata da odlučim kako ću i šta ću”, rekao je Šešić koji je, tvrdi, odluku donio uz saglasnost svojih saradnika.

Navodi kako je bilo puno poziva i ponuda za nastavak političke karijere u drugim strankama,

“Ali je moj stav bio da ne želim da sjedim na dvije stolice, da ne želim da imam dvije članske karte, kao što to mnogi rade, da ne želim da trgujem sa svojom mandatom, već da završim svoju karijeru onako kako sam počeo, dobrom, slobodnom voljom u SDS-u, a da poslije toga eventualno o nekim detaljima dogovora ulaska u neku stranku, nikakvog prelaska, jer ja danas ne prelazim nigdje, ja izlazim iz SDS-a, da to odlučim kada tek završim sa izlaskom iz SDS-a”, rekao je Šešić odgovarajući na pitanje o spekulacijama da svoj dalji rad nastavlja u Klubu poslanika Socijalističke partije Petra Đokića koja djeluje u okviru vladajuće koalicije u Republici Srpskoj.

Svoj dalji rad, tvrdi, nastaviće kao nezavisni poslanik.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare