Davor Šešić u NSRS: Vladina milostinja za borce

Vijesti 27. apr 202111:03 0 komentara
davor šešić
N1

SDS-ov narodni poslanik Davor Šešić na NSRS je kazao da se "Vlada se igra sa boračkom populacijom, ovo je šamar za boračku populaciju. Postavlja pitanje kako su došli do granice od 207 KM, 520 porodičnih primanja?”

Pita zar jedini uslov ne treba biti to da su u kategoriji socijalno ugroženih, bez uslovljavanja imovinom, primanjima, godinama, ili pak automobilom koji voze:

“Da li ljudi treba da voze konjska kola? Ovo je poniženje boračke populacije. Geler nije birao da li će pogoditi nekoga od 18 ili 40 godina? Ovo je milostinja i ad hoc rješenje! Borci to neće! Hoće trajno rješenje svog statusa!”, dodao je.

Jučer je ministar rada Duško Milunović pozvao sve da se jave na raspisani poziv, kako bi dobili 100 KM.

No, mnogi za njega nisu ni znali.

Javni poziv za podnošenje zahtjeva za novčanu pomoć socijalno ugroženim nezaposlenim borcima od prve do pete kategorije mlađim od 60 godina raspisan 2. aprila i da traje do 5. maja.

Jedan od kriterijuma je da domaćinstvo ne ostvaruje prihode veće od 520 KM, a za pojedinca 207 KM, te ukoliko je podnosilac vlasnik vozila čija je kataloška vrijednost veća od 6.000 KM ne može da ostvari pravo.

Jednokratne pomoći, slučajno ili ne, dešavaju se nakon što se RS zadužila na londonskoj berzi 600 miliona KM.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!