Delegacija iz Rusije u posjeti nekoliko mjesta u BiH: Naveli i sa kojim ciljem

Vijesti 12. sep 202319:08 0 komentara
Vladimir Trefilov / Sputnik / Profimedia

Općina Sokolac, ali i Istočno Sarajevo primit će sutra delegaciju iz Rusije koju predvodi Sergej Baburin, predsjednik Međunarodne slovenske akademije nauka, obrazovanja, umjetnosti i kulture.

Baburin, nekada i potpredsjednik ruske Dume, sada je poznat po politici koja podupire akcije Vladimira Putina – što se naročito ogledalo u njegovim izjavama o ratu u Ukrajini.

Od ranije je, također, poznat i po izjavama podrške predsjedniku entiteta Republika Srpska, Miloradu Dodiku, a uoči sutrašnje posjete je za Srnu izjavio kako se “visoki evropski funkcioneri bave zlim ciljevima” u odnosima na ovaj entitet.

“Mi ovdje nemamo nikakvih sumnji, mi smo na strani Milorada Dodika i Republike Srpske, zato što se visoki evropski funkcioneri bave zlim ciljevima, oni hoće da uzmu dušu Republici Srpskoj i da je ukinu”, rekao je Baburin.

Prema njegovim riječima, Rusija je posljednjih godina mnogo propustila i napravila je velike greške, ali “zahvaljujući predsjedniku Vladimiru Putinu Rusija vraća sve svoje tradicionalne, historijske i duhovne vrijednosti”, kakve je, kaže Baburin, uvijek cijenila i Republika Srpska.

“Od Republike Srpske traže da se odrekne nekih svojih tradicionalnih, pravoslavnih vrijednosti. Postati dio Evrope kakva jeste, to znači odustati i od tradicionalne porodice i drugih tradicionalnih vrijednosti”, smatra Baburin.

U budućnosti regiona, on smatra da neće biti velikoga sukoba, ali neće “biti ni tako mirno”.

Iz kabineta načelnika opštine Sokolac ujedno se dodaje i da je želja Baburina da “televizijska ekipa iz Rusije predstavi ruskoj publici istinu o ratu na području Sarajevsko-romanijske regije”.

Baburina i ostatak delegacije primit će i gradonačelnik Istočnog Sarajeva, Ljubiša Ćosić.

U delegaciji Ruske Federaciji, biće predsjednik Međunarodnog fonda ljudskog dostojanstva i bezbjednosti, koordinator Komiteta za saradnju sa Srbima u Srbiji i Republici Srpskoj Andrej Snegov i direktor kompanije “Vektor-N” Sergej Dobrinjin.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!