Delegat SNSD “upao” u termin pressa Kluba DF, uslijedilo “prepucavanje” (VIDEO)

Vijesti 29. aug 202318:24 1 komentar
N1

Poslanici Kluba poslanika Demokratke fronte u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Milan Dunović, Zlatan Begić i Vlatko Glavaš, te delegat u Domu naroda Dženan Đonlagić danas su održali press konferenciju povodom presude Evropskog suda za ljudska prava u slučaju Slavena Kovačevića. No, u njihov termin - 13 sati, "upao" je delegat u Klubu Srba u Domu naroda PSBiH Radovan Kovačević koji je govorio o istoj temi. Uslijedilo je i "prepucavanje".

Kovačević je govorio o stavu SNSD-a koji smatra da je presuda Evropskog suda za ljudska prava “u suprotnosti s Ustavom BiH” i da neće dobiti podršku iz RS. Govorio je nacionalnom izjašnjavanju Slavena Kovačevića.

“Ako je rješenje da se Bosna i Hercegovina, umjesto Bosna i Hercegovina zove Komšić i Komšić ili kako već, to je opet nešto za što nećete naći partnera u RS za takve koncepte”, rekao je Kovačević.

Uslijedio je i odgovor Zlatana Begića.

“Dozvolite mi da se izvinim na neprimjerenom upadu u najavljeni sistem press konferencije DF u ime ljudi kojima je to sasvim svejedno da se bahato ponašaju po ugledu na svog stranačkog šefa. (…) Neće se Bosna i Hercegovina zvati ni Radovan i Radovan, a Radovan ne zna da je njegovo vrijeme isteklo”, rekao je Begić. Opširnije ovdje.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare