Denis Bećirović o pomilovanju Fadila Novalića: Neću imati dilemu

Vijesti 06. mar 202417:45 0 komentara
N1

Ministarstvo pravde Bosne i Hercegovine dobilo je molbu i dokumentaciju u kojoj se od Komisije za pomilovanje ovog ministarstva traži da se razmotri pomilovanje Fadila Novalića, nekadašnjeg premijera FBiH, kojeg je Sud BiH osudio na četiri godine zatvora zbog zloupotrebe položaja prilikom nabavke respiratora u pandemiji koronavirusa. Za davanje pomilovanja je nadležno Predsjedništvo Bosne i Hercegovine, pa su mediji člana ove institucije, Denisa Bećirovića, na današnjoj press konferenciji upitali da li će podržati ovakav prijedlog.

Bećirović je, prije svega, podcrtao da do njegovog današnjeg obraćanja nikakav zahtjev nije stigao u Predsjedništvo BiH.

“Svi zvaničnici Bosne i Hercegovine bi, po mom sudu, prvo trebali da prouče materijal pa da onda iskažu svoj stav. Međutim, da ne ostane nedoumica – vjerovatno u ovoj zemlji ne postoji čovjek okji tako snažno zastupa poštivanje zakonitosti kao što to ja radim. Moramo poštovati BiH i njeno pravosuđe”, naveo je.

Zato, dodao je, ako spomenti prijedlog dođe u Predsjedništvo BiH – neće imati dileme kako će glasati.

Prethodno je iz kabineta predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Komšića za Radio Slobodna Evropa (RSE) potvrđeno da on, također, neće glasati za pomilovanje bivšeg predsjednika Vlade Federacije BiH Fadila Novalića.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!