Denis Prcić: Ovo je pritisak da se napravi da pristanem na nešto

Vijesti 18. jun 202111:51 0 komentara
Fena

Direktor Američkog univerziteta u Bosni i Hercegovini Denis Prcić rekao je danas da će danas biti uhapšen, a da se pretresi u tom univerzitetu vrše zbog toga da bi se "Mehmedagić skinuo sa pozicije direktora OSA-e".

Postupajući po nalogu tužitelja iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju, policijski djelatnici MUP-a KS i MUP-a TK, vrše pretrese stanova i poslovnih prostorija, u kojima su bili smješteni kapaciteti Američkog univerziteta sa sjedištem u Tuzli.

Direktor Američkog univerziteta u BiH je rekao kako se pretresi danas vrše zbog direktora Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) Osmana Mehmedagića i da bi se kako je rekao, Mehmedagić “skinuo sa direktorske funkcije OSA-e”.

Danas su vršili pretres kako bi izuzeli dokumentaciju. Radi se na tome da se ja pritvorim. Danas su i u mom stanu izvršili pretres, nisu ništa našli. Na Američkom univerzitetu sam im omogućio da izuzmu dokumentaciju ranije, a izuzimaju i danas ovdje ponovo“, kazao je.

Mehmedagić je bio naš student 2008. do 2013. godine. Suština je ta što je on takođe u Banjaluci završio i radi političkih dešavanja pokušava se da se izbaci kao direktor OSA-e. Iako su mu poništili diplomu, sud u Banjaluci mu je vratio tu diplomu. Sada pokušavaju ponovo da kupe neki prostor da mu i ovdje ponište. Skidaju ga sa funkcije jer Mehmedagić radi na NATO integracijama i to je čitava suština politike. Pokušavaju mene da diskriminiraju, da unište univerzitet koristeći naše studente. Čak su i naše studente uhapsili.Tto su djeca koja veze nemaju sa bilo kakvim ovim radnjama, ali politika je politika. Sve se radi da se napravi ogromna šteta hiljadama studenata. Nisu otišli na druge fakultete gdje se prodaju javno te diplome nego ovdje“, komentarisao je Prcić.

Mislim da će me privesti danas, odnosno da mene uhapse, da naprave pritisak na mene. Sad će me voditi u MUP TK i onda Tužilaštvo BiH tražit će pritvor. Ovo je pritisak da se napravi da pristanem na nešto, to jest da se poništi diploma Mehmedagiću, da se uzme vremenski prostor da bi se skinuo sa funkcije“, istakao je direktor Američkog univerziteta u BiH.

Naveo je i da se “kuha” protiv Američkog univerziteta i protiv njega.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!