Dežurni kritičari utihnuli nakon vijesti o presudi Kasumoviću za bludničenje nad djetetom

Vijesti 20. sep 202413:27 0 komentara
N1

Još jednom se pokazalo da je naše društvo daleko od demokratskog, te da iza svih "komentara" koje svaki dan čitamo na različitim platformama stoje sitni interesi.

Regionalni mediji jučer su objavili da je popularni glumac osuđen na godinu dana zbog bludničenja nad maloljetnikom. Obično takva vijest izazove urnebes na drušvenim mrežama.

Tad skoče nevladini i vladini, tad skoče blogeri i influenseri. Tad se salvom zgražavanja oglase pjevači, glumci, režiseri. Sve u slučaju ako taj koji je počinio grijeh “nije njihov”.

U slučaju Kasumovića, koji je nestao iz Sarajeva nakon što je presuđen i nakon što je svoju slobodu kupio ta je reakcija gotovo neprimjetna.

Ne ide, izgleda, da “kolegu” koji je bludničio nad maljotnikom dodatno ukopaju. Iako se od djela koje je počinjeno ne može niže red je da tako ponašanje osude i oni koji osuđuju sve.

Oni koji komentarišu kako iznad Sarajeva lete laste, kako se u Sarajevu diše zrak, oni kojima ne promakne izvaljen šaht, pukunuta cijev, pokvaren tramvaj i svaka krupnija ili sitnija devijacija ovaj su put odlučili da utihnu. Da ne remete uspomenu na kolegu i prijatelja koji je zlostavljao dijete.

Kada naredni put podignu glas ti licemjeri, uhljebi i stranački vojnici čija je funkcija da se što efikasnije domognu budžetskog novca i funkcija, projekata i dolara sjetite se: Pedofilija im ovaj put nije smetala jer ima poznato ime i prezime.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!