DF: Radončić sam sebe nazvao izdajnikom

Vijesti 09. feb 202219:29 > 19:33 3 komentara
Demokratska fronta

"Demokratska fronta pozdravlja izjavu Fahrudina Radončića u kojoj je sam sebe nazvao izdajnikom", saopćeno je danas iz DF-a.

“Smatramo da niko nema pravo drugome oblikovati svoj politički identitet, pa tako ni Radončiću. Lider SBB oblikovao je svoj politički identitet upravo na način koji je sam opisao. S obzirom da mi u Demokratskoj fronti nikome ne želimo nametati pitanje identiteta bilo etničkog, vjerskog pa ni političkog, želimo istaći da Radončić s pravom sebe shvata izdajnikom”, dodaju u reakciji na gostovanje lidera SBB-a na N1 TV.

VEZANE VIJESTI

“Kako se i ne bi shvatao kada se uporno zalaže za tobožnje legitimno predstavljanje konstitutivnih naroda, koje nije ništa drugo nego obična konstrukcija HDZ-a i njegovog lidera Dragana Čovića, a koja je u potpunoj suprotnosti sa presudama Evropskog suda za ljudska prava, ali i u suprotnosti sa zalaganjem za građansku državu Bosnu i Hercegovinu, za koju je većina građana Bosne i Hercegovine”.

“Koliko je, najzad samoshvaćeni izdajnik Radončić, bio uporan u promovisanju te i takve politike, govori i činjenica da je našao prostora da pravda i HDZ-ovo protivljenje glasanju o zabrani negiranja genocida. Takav politički identitet Radončić, konačno, s pravom naziva izdajničkim”, dodaju i zaključuju:

“Radončić jeste osvijestio izdajnički dio svog političkog identiteta, ali ga nije odbacio i kao takav nastavlja da egzistira”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare