Direktor CIA-e William J. Burns razgovarao sa bh. političarima o integritetu i suverenitetu BiH, kao i secesionističkoj retorici Dodika

Vijesti 20. aug 202416:53 0 komentara
N1/ F.Z.

William J. Burns, direktor CIA-e, doputovao je u utorak u Sarajevo gdje je imao sastanke sa kolegama iz obavještajne zajednice, članovima Predsjedništva BiH kao i sa ministrom vanjskih poslova BiH.

Za N1 je zvaničnik Vlade SAD-a potvrdio da su razgovarali u vezi sa pitanjima od zajedničkog interesa, što uključuje teritorijalni integritet i suverenitet BiH.

Također, razgovarano je o zabrinjavajućoj secesionističkoj retorici i djelovanju predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i Vlade Republike Srpske, istaknuo je zvaničnik Vlade SAD-a za N1.

Završen sastanak sa Konakovićem, Burns napustio zgradu MVP BiH (FOTO)

Inače, Burns je već dolazio u Bosnu i Hercegovinu.

Na poziciju direktora CIA-e došao je kao prijedlog predsjednika Joea Bidena, a jednoglasno je podržan u Senatu. Ranije je bio ambasador u Rusiji. Prvi je karijerni diplomata na poziciji direktora CIA-e, a služio je i pod demokratama i pod republikancima.

William J. Burns jako dobro poznaje prilike u Bosni i Hercegovini. Kao zamjenik državnog sekretara SAD-a 2012. godine je posjetio našu zemlju te je razgovarao sa članovima Predsjedništva BiH Bakirom Izetbegovićem, Željkom Komšićem i Nebojšom Radmanovićem, te sa predsjedavajućim Vijeća ministara i ministrom vanjskih poslova Bosne i Hercegovine.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!