“Direktor Telekoma priznao da je tvorac strategije za uništenje SBB, Nove i N1”

Regija 31. maj 202118:02 0 komentara
N1

United grupa saopštila je danas da je Vladimir Lučić, generalni direktor Telekoma Srbija, konačno javno priznao da stoji iza plana za slamanje SBB kompanije i stavljanja tačke na njeno poslovanje u Srbiji. Kao i uništenja slobodnih medija N1 i Nova S.

“Ja sam autor čitavog razvoja Telekoma Srbije posljednje dvije godine pa i ideje da Telekom treba da ponudi svoju optiku konkurenciji”, priznao je u intervjuu za dnevni list Blic Vladimir Lučić, pohvalivši se da upravo on osmišljava i rukovodi strategijom koja u praksi podrazumijeva represiju i korištenje svih poluga državnog aparata sa ciljem uništenja jednog od najvećih stranih investitora u Srbiji, United Grupe, navodi se u saopštenju UG.

Poziv Tužilaštvu Srbije

UG je pozvala nadležno Tužilaštvo da reaguje poslije ovog javnog priznanja direktora Telekoma da je osmislio plan za uništenje SBB kompanije i slobodnih medija, jer poslije ovog čina priznanja pravosudne institucije ne bi smjele da ignorišu postojanje ovog plana i nespornih ciljeva navedenih u zvaničnim dokumentima.

„Podsjećamo javnost i pravosudne institucije da u dokumentima Telekoma stoji da partnerstvo sa Telenorom donosi ‘benefite’ potpunog urušavanja SBB-a koje će dovesti do toga da će Telekom ‘ostati jedini kvalitetan isporučilac sadržaja’ i da će ‘imati potpunu dominaciju’ svog sadržaja u odnosu na sadržaj kompanije United Media, što će kako se navodi u dokumentima, staviti tačku na poslovanje kompanija United Media i SBB u Srbiji“, ističe se u saopštenju UG-a.

Ocjenjuje se i da se „očigledno potpuno svjestan zaštite koju on lično i kompanija koju vodi uživaju od najviših predstavnika vlasti i državnih institucija, Lučić hvali i rezultatima koje Telekom ostvaruje uz pomoć nezabilježene državne represije prema jednoj stranoj privatnoj kompaniji“.

„Sve što Telekom ostvaruje nije rezultat fer tržišne utakmice već nezapamćenih pritisaka cijelog državnog aparata na sve kompanije koje posluju u okviru United Grupe“, naglašava se u saopštenju i dodaje:

„Sve što Telekom postigne je rezultat pomaganja države, jer se po planu progoni United Grupa, od ignorisanja SBB-ovih legitimnih zahtjeva da postane mobilni operator, preko šikanoznih i perfidnih kontrola najrazličitijih državnih inspekcija, pa sve do otvorene represije lokalnih zajednica koje zalivaju betonom instalacije SBB-a i neprikrivenih pritisaka na zaposlene u državnoj administraciji, javnim preduzećima i lokalnoj samoupravi da sa SBB usluga pređu na MTS“.

Čime se hvali direktor Telekoma?

Kako se dodaje, „takvim ucjenama i takvom hajdučijom na terenu kojom država pomaže Telekomu hvali se Vladimir Lučić“.

„Besramno pominje i evropsku praksu pozivajući se na ugovor sa Telenorom, dok SBB-u Telekom ne dovoljava pristup zakonom propisanom korištenju telekomunikacione infrastrukture. Država Srbija je jasno podržala i novoformirani kartel Telekoma i Telenora koji po usvojenoj strategiji, koju je osmislio kako i sam priznaje Vladimir Lučić, treba dodatno da pojača nedozvoljene pritiske na SBB, do samog izbacivanja iz Srbije“, navodi UG.

Dodaje se i da za sve protivzakonite poteze Telekom Srbija ne trpi nikakve sankcije i pored činjenica da je 538 poslanika najvišeg zakonodavnog tijela Evropske unije stavilo Telekom u kontekst najveće afere u Srbiji.

„Vlast se svakodnevno proklamativno bori za otvaranje novih radnih mjesta, a u isto vrijeme zaustavlja svojim odlukama investicije od nekoliko stotina miliona eura onemogućavajući SBB-u da se bavi mobilnim telekomunikacijama i da nastavi da širi svoju mrežu. United Grupa poziva nadležne institucije u Srbiji da omoguće jednake uslove poslovanja za sve kompanije, da primijenjuje i poštuje sopstvene zakone i da prestane da sprječava SBB u legitimnim nastojanjima da proširi mrežu pod propisanim uslovima, te omogući najskorije raspisivanje konkursa za 5G bez odlaganja po evropskim principima“, navodi UG i dodaje:

„Podsjećamo građane da će država Srbija morati da pred Međunarodnim centrom za rješavanje investicionih sporova (ICSID) u Washingtonu da objasni zašto je United Grupa diskriminisana u Srbiji i zašto otvoreno i neprekriveno promoviše i sprovodi inetrese kompanije Telekom Srbija, protivno evropskim principima za koje se deklarativno zalaže“.

U okviru United Grupe posluje i N1.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!