Đajić krenuo u opoziv Stanivukovića, on poručuje: Radit ću posao gradonačelnika i u narednom mandatu

Vijesti 05. okt 202319:59 0 komentara

Smjenu odnosno opoziv, SNSD sa koalicionim partnerima priprema banjalučkom gradonačelniku Drašku Stanivukoviću. Od sutra u podne pokreću peticiju za njegov opoziv i najavljuju izlazak na birališta uoči Nove godine.

Potpis sa spas Banjaluke, potpis je za opoziv gradonačelnika. Prazan papir peticije, od sutra će popunjavati hiljade građana, kaže glavni inicijator smjene Draška Stanivukovića, njegov ljuti protivnik Vlado Đajić.

“Stanivuković se lažno predstavlja kao borac za pravdu i poštovanje propisa. Sve je to, zajedno sa saradnicima, pogazio. Dobili smo neobrazovanog gradonačelnika koji nema iskustva ni u čemu. Očekujemo da će biti velika većina građana. Ne mogu da prođem gradom da me ne zaustave i ne pitaju o njegovoj smjeni”, kaže Đajić.

Vidovdanska koalicija pustila je niz vodu Igora Radojičića, pa se mnogi pitaju da li su SP, US, Demos i SPS iskreno uz Đajića i njegov SNSD?

“Postoje ove tri godine ta turbulentna vremena, puno izazova, ali i dalje, kao i prvog dana imate 19 odbornika koji se sastaju redovno, obilaze i usaglašavaju politike”, rekao je Neven Stanić (US).

I u samom gradskom odboru SNSD-a, tvrdi se-ima trzavica. Istaknuti aktivista Momčilo Antonić otvoreno se protivi načinu rada Vlada Đajića, kojem se spočitavaju i česte žurke u stranačkim prostorijama.

Sam gradonačelnik Banjaluke, suočen sa optužbama za zloupotrebe položaja, budžetske malverzacije ipogodovanje tajkunima, nije pretjerano zabrinut zbog najava opoziva. U svom “selfi-smile stilu” družio se s penzionerima.

“Kometarisati prof.dr Vlada Đajića nakon kotlićijada, njegovih rođendana, derneka, svog kiča i šunda uistinu postaje neozbiljno. Ja ću nastaviti raditi posao gradonačelnika u ovom, ali i u narednom mandatu”, rekao je Stanivuković.

Optužbe da je od gradskog odbora SNSD-a napravio noćni klub, Đajić demantuje burno. Noć nakon vesele proslave rođendana sa hiljadama pristalica i folk zvijezdama, na pitanja ko finansira koncerte Rade Manojlović, Milice Pavlović, Breskvice itd, kaže da mu se mnogi nude da pjevaju besplatno jer je humanista.

“Napravili smo tamo salu da dođe običan narod da se opusti. Nisam kupio jahtu kao neki. Ako je to strašno, ja preuzimam krivicu”, kazao je.

Trogodišnja saga u kojoj smo gledali i blokade grada, opstrukcije, svađe, optužbe za simbioze mogla bi biti okončana do 31. decembra ove godine, ukoliko vladajuća koalicija ispuni najave te pokuša opozvati gradonačelnika Banjaluke.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!