Đajić kritikuje što su “zdravstveni radnici okarakterisani kao monstrumi”

Vijesti 20. okt 202115:15 0 komentara
Vlado Đajić
Vlado Đajić (N1)

"Afera kiseonik je orkestrirani napad na zdravstvni sistem RS", kaže Vlado Đajić, SNSD-ov poslanik i direktor UKC RS.

“Imali smo dnevno stotine pacijenata na kiseoniku i, šta bi se desilo sa njima da je kisonik bio neispravan?! Mi smo heroji današnjice, a pitam se, šta su oni koji nas napadaju. U ime pacijenata, njihovih porodica i zdravog razuma, svi treba da budemo odgovorni. Direktor Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH trebalo je da dozvoli korištenje kiseonika koji smo i ranije upotrebljavali, a da se da rok za rješavanje administrativnih problema. Pitam vas, da li je bitnija neka formalnost, od života pacijenata?”, kazao je.

Đajić oštro osuđuje i to što su zdravstevni radnici “okarakterisani kao monstrumi”.

“Vi predlažete zakon, koji treba da stupi na snagu za šest mjeseci. Koga vi varate”, kazao je Stanić i iznio tvrdnju da zakon o lijekovima i medicinskoj opremi Republike Srpske neće ni zaživiti, jer je, kako je kazao, sve ovo prevara.

“Cilj je da se zaštiti kriminal u nabavci industrijskog umjesto medicinskog kiseonika u bolnicama Republike Srpske. Nije se nabavljao medicinski nego tehnički kiseonik u bolnicama. Moja primjedba je i predsjedniku NSRS da vi podvaljujete nama jer ste u službi jednog čovjeka”, dodao je Stanić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!