Đajić: Stanivuković je štetočina i lažljivac, niko ne zna na šta je potrošio novac iz budžeta

Vijesti 21. dec 202312:34 0 komentara
N1

Predsjednik GO SNSD-a Banjaluka Vlado Đajić zajedno sa predstavnicima koalicije stigao je danas ispred zgrade Gradske uprave Banjaluka kako bi kako kaže pitali gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića gdje je potrošio 230 miliona maraka i 30 miliona maraka kredita, te da li je istina da ih je trošio u ličnu korist?

“Došli smo da zajedno pozovemo organe da sve istraže i da zajedno pitamo gdje je potrošio svake godine više od 200 miliona gradskih para a ništa ne vidimo da je u Banjaluci urađeno”, rekao je Đajić.

Nisu izostale ni uvrede na račun gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića.

“On je jedan lažljivac, štetočina najveća u istoriji grada Banjaluke, on je za mene bivši gradonačelnik, ljudi su vidjeli da nije sposoban da je uništio grad, ne treba biti tu, sljedeći gradonačelnik može biti samo stečajni upravnik Banjaluke“, rekao je Đajić.

N1

Na pitanje da li oni imaju kandidata za gradonačelnika Đajić je odgovorio:

“Naravno da imamo, Banjaluka ima 100.000 pametnijih obrazovanijih i boljih od Draška koji je propal student neznalica, manipulator, znači sve partije imaju bolje kandidate”.

Neven Stanić odbornik iz US je dodao da je niz projekata koji su planirani budžetom, a od njihove realizacije nije bilo ništa.

“US je predlagala da se vrši nastavak radova mosta u Docu, iako su obezbjeđena sredstva u budžetu, kao što znate niko ne prelazi preko mosta u Docu , niti se nešto radi tamo, zatim OŠ u naselju Paprikovac bila su planirana sredstva za otkup zemlje, ali ništa nije urađeno, zatim vrtić u mjesnoj zajednici Paprikovac, nije relizovao, to su tri bitna projekta koja su bila dio budžeta, tj i dalje jesu”, rekao je Stanić.

Na pitanje da li će podržati rebalans budžeta i kredit, Stanić je rekao da još uvijek nisu dobili materijal.

Rebalans pod upitnikom

Boran Bosančić iz Demosa je rekao da je bilo malo ulaganja u poljoprivredu te da je u sredstvima bilo predviđeno 1.300.000 ali je slabo korišteno.

Velibor Stanić iz SP kaže da ni kreditom koji je odobren za Akvanu ništa nije urađeno.

“Ja bih se vratio unazad kada je odobren kredti za Akvanu i tim kreditom ništa nije urađeno , nisu izmirene obaveze prema dobavljačima, niti se išta uradilo”, rekao je Stanić.

N1

Dodao je i da je za njih nacrt budžeta za 2024. godinu prihvatljiv, ali će uložiti amandmane, dok je rebalans pod upitnikom.

Podsjećamo, Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke zatražio je vanrednu sjednicu kako bi se proširio budžetski okvir po hitnom postupku da se izmire dugovi. Traži rebalans budžeta i novo kreditno zaduženje od šest miliona. Međutim, predsjednik Skupštine Grada i rukovodstvo već danima ne odgovaraju na ovaj zahtjev.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!