Djeca iz Bosne i Hercegovine i Crne Gore na prijemu kod Vučića, on im poručio: “Srbija je vaša kuća”

Vijesti 15. sep 202412:42 8 komentara
Tanjug/ Nemanja Jovanović

Srbija i Republika Srpska danas obilježavaju "Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave", koji je 2020. ustanovljen kao praznik povodom proboja Solunskog fronta, 15. septembra 1918. godine. Predsjednik Aleksandar Vučić je upriličio prijema učenika i nastavnika osnovnih škola i predsjednika opština iz bh. entiteta Republika Srpska i Crne Gore. Tokom svog obraćanja, dok su iza njega stajala djeca, govorio je o Kosovu i kršenju onoga što su Evropljani potpisali.

Naveo je kako “Srbi na Kosovu ne žive u uslovima koje su Evropljani garantovali svojim potpisima, a nisu ih ispunili”.

„Srbi ne žive u uslovima na koje su Evropljani i neki drugi navikli, u uslovima koje su ti isti Evropljani i neki drugi pečatima i potpisima garantovali, a nisu ispunili“, rekao je Vučić.

Posebno se obratio “braći i sestrama” na Kosovu i čestitao praznik.

„Zalužili su, najviše su pretrpjeli i znam da će još mnogo toga morati da pretrpe. Ali uvijek će imati svoju Srbiju, svoju državu i nas koji ćemo biti uz njih“, rekao je Vučić.

Istakao je da „istorija uči srpski narod da kada je zajedno nema prepreka koje ne može da savlada” i poručio: “Neka ovaj Dan bude podsjećanje da je naša snaga u jedinstvu i da ćemo kao naši preci u prošlosti i u budućnosti koračati uzdignute glave spremni za svaki izazov.“

Učenicima i nastavnicima iz susjednih država je poručio: „Srbija je vaša kuća, baš kao što je i moja i kuća svih nas.”

“Dočekujem vas raširenih ruku i sa velikim ponosom što ste ovde danas da zajedno proslavimo ono što nas čini jednim – našu ljubav prema našem narodu i našoj otadžbini“, rekao je Vučić obraćajući se djeci iz bh. entiteta Republika Srpska i Crne Gore.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare