Dječak napao djevojčicu na Bjelašnici: Majka optužuje klub, oni otvorili istragu

Vijesti 30. jan 202318:312 komentara
F.Z./N1/Ilustracija

Ivana Cvetković Bajrović je na svom Facebook profilu kroz otvoreno pismo javnosti objavila kako je na Bjelašnici devetogodišnji dječak pretukao njenu kćerku.

Majka tvrdi da je dječak djevojčicu tukao skoro pet minuta, te da njene i tvrdnje njene kćerke mogu portvrditi još najmanje tri osobe.

“Moje dijete je imalo sreću što je bila obučena i zaštićena slojevima skijaške opreme. Imala je sreću da su uz nju bila još tri bila još tri mlada člana kluba koji su poslije napadu mogli posvjedočiti. I imala je sreću da smo mi, njeni roditelji, odlučili da ćemo istjerati pravdu za svoje dijete i da nas ništa u tome neće spriječiti.”, napisala je Ivana Cvetković Bajrović.

Ona tvrdi da su u Skijaškom Klubu “Naš Tim” dobili čvrsta uvjerenja kako će počinioc biti najstrožije kažnjen, to se do sada nije dogodilo, a Bajrović tvrdi da u zataškavanju ovog događaja učestvuju upravo čelnici kluba.

Razlog tome mogla bi biti činjenica, tvrdi Bajrović, da je dječak u pitanju jedan od najboljih skijaša kluba “Naš Tim”, koji ima najviše bodova u svojoj takmičarskoj kategoriji.

Bajrović je pozvala Skijaške saveze Bosne i Hercegovine i Federacije BiH da uvedu politiku nulte tolerancije na vršnjačko nasilje, zakonodavnu vlast svih nivoa da podnese i podrži inicijativu za adresiranje vršnjačkog nasilja, a Ministarstvo obrazovanja KS da prošiti primjene odredbi “Pravilnika o načinu i obliku provođenja odgojno-obrazovne podrške i stručnog tretmana učenika u osnovnim i srednjim školama KS” na vanškloske aktivnosti.

“Kao majka djeteta žrtve vršnjačkog nasilja, sve roditelje pozivam da ni po koju cijenu ne ćute o nasilju, da ne podlegnu pritiscima okoline i da nastave da se bore za svoju djecu koja su žrtve”, napisala je Cvetković Bajrović.

U međuvremenu iz kluba za N1 tvrde da je cijeli slučaj temeljito ispitan, te da se očekuje odluka formirane komisije o tome šta sljedeće raditi.

“Dogadjaj je odmah prijavljen službenom licu koje je hitno i adekvatno reagovalo. Odmah se pristupilo utvrđivanju svih relevantnih činjenica o uzroku, načinu i posljedicama nemilog dogadjaja. Organizirani su pojedinačni i skupni sastanci, zatražene i dostavljene izjave, formirana disciplinska komisija i date preporuke upravi na konačno odlučivanje”, stav je čelnika kluba “Naš tim”, koji su razočarani što je većina medija u Bosni i Hercegovini prenijela samo jednu stranu priče, dok klub nisu kontaktirali.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar