Djevojčica iz Kaknja nije prvo dijete sa komplikacijama iz ordinacije Bejtović?

Vijesti 13. nov 202121:20 > 14. nov 2021 09:46 9 komentara
Bejtović i Rožajac

Nakon što je direktor Opće bonice "Prim. dr. Abdulah Nakaš", Ismet Gavrankapetanović za medije izjavio da slučaj dvoipogodišnje djevojčice iz Kaknja nije jedini primjer u kojem je došlo do komplikacija nakon operacije u privatnoj praksi, te informisao javnost o slučaju iz mjeseca jula ove godine kada su prihvatili i spasili maloljetnu pacijenticu koju je operisao dr. Benjamin Bejtović uz anesteziologa dr. Suada Rožajca, N1 je kontaktirala dr. Benjamina Bejtovića.

O slučaju u koji su se, prema riječima dr. Gavrankapetanovića, uključili anesteziolozi Opće bolnice i tako je spasili, dr. Bejtović je rekao:

U julu mjesecu ove godine sam operisao djevojčicu starosti 9 godina. Operativni zahvat je izveden u opštoj anesteziji, a vrsta operacije je estetsko – funkcionalna operacija obje ušne školjke.
Operativni zahvat je izveden u “Ordinacija Bejtović“ / “Privatna ordinacija za anesteziju i terapiju bola “ dr Suad Rožajac koje su registrovane na istoj adresi sa zajedničkim prostorijama.
Anesteziolog je bio prim dr. Suad Rožajac. Pacijentica je imala sve preoperativne nalaze uz saglasnost pedijatra za opštu anesteziju. Informacije da je nakon operacije u opštoj anesteziji došlo do komplikacija nisu tačne. Djevojčica je bez ikakvih problema probuđena iz opšte anestezije, ali je nakon nekoliko minuta došlo do bronhitičnog kašlja, nakon čega anesteziolog auskultacijom pluća stetoskopom utvrđuje nalaz bronhitičnog karaktera. Iz preventivnih razloga, zbog sumnje na kovid, telefonski smo kontaktirali Opću bolnicu- pedijatrijski odjel, sa molbom da nam je potrebna opservacija u smislu dijagnostike pluća.
Dobili smo odgovor, da ako je dijete stabilno, s obzirom da pedijatrijski odjel nema intenzivnu njegu, može biti primljeno na opservaciju. Dijete je sanitetskim vozilom u stabilnom stanju prebačeno u bolnicu.

Na naš upit da li je informisao neke od nadležnih istitucija dr. Bejtović je rekao da za to nije vidio razlog. Prema njegovim riječima dijete je nakon dvodnevne opservacije otpušteno kući. Naglasio je i da dijete ne bi ni uputili u Opću bonicu, da se sve nije dešavalo tokom pandemije koronavirusa.

Dodatne informacije o ovom slučaju iz Opće bolnice  će nam dostaviti početkom naredne sedmice kad se izjasni dežurni pedijatar,” rečeno je novinarima N1.
Podsjetimo se, dr. Bejtović i dr. Rožajac, došli su u fokus interesovanja javnosti i nadležnih institucija nakon što je zdrava djevojčica iz Kaknja, sa urednim nalazima, potrebnim za operativni zahvat, ušla je u “stomatološku ordinaciju- na oftalmološki operativni zahvat” na nogicama, a odvezena vozilom hitne pomoći na KCUS. U komi. Prema riječima roditelja, tijelo djevojčice je počelo da se hladi. Operativni zahvat je izvršila dr. Nina Jovanović, za koju je utvrđeno da ne posjeduje licencu Ljekarske komore Kantona Sarajevo u prostorijama koje iznajmljuje dr. Bejtović i koje, kako je laboratorija Verlab potvrdila za N1, nemaju zakonsku verifikaciju.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare