Đokić o sankcijama SAD: Uradili su to jer pokazujem ljubav prema Rusiji duži niz godina i nastaviću tako

Vijesti 16. nov 202319:26 1 komentar
N1

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić od danas je pod sankcijama SAD-a. Oglasio se za Srnu kazavši kako ovim potezom "SAD pokazuju svoju veliku slabost".

“Ne znam šta je to što bi se moglo kvalifikovati kao štetna radnja kada sam 2017. godine potpisao Sporazum o saradnji, a na osnovu ovlaštenja Vlade Republike Srpske kako bi se izvršila gasifikacija postrojenja za proizvodnju i preradu nafte u Rafineriji nafte Brod”, rekao je Đokić.

Đokić je istakao da je ova aktivnost imala za cilj da se “neutrališe veliki zagađivač sa kojim je problem imala Hrvatska i Republika Srpska u tom regionu”.

“U Sjedinjenim Državama imaju neke svoje kriterijume, ni najmanje mi to ne smeta. Oni su trebali da nazovu pravim razlogom ono što su uradili, a to je da ja pokazujem iskreno poštovanje i ljubav prema Rusiji i ruskom narodu i to sam činio duži niz godina i nastaviću tako”, poručio je Đokić.

Ističe kako je to bilo “od interesa za BiH” te da “nema nijednog razloga da se može reći da je to suprotno Dejtonskom mirovnom sporazumu”.

Đokić se tereti  za odgovornost ili saučesništvo, ili direktno ili indirektno uključeno u kršenje ili čin koji je ometao ili prijetio provedbi bilo kojeg sporazuma o regionalnoj sigurnosti, miru, saradnji ili međusobnom priznavanju ili okvira ili mehanizma odgovornosti vezano za zapadni Balkan.

Sve o sankcijama Đokiću, ali i Dušku Peroviću te Savi Cvijetinoviću pročitajte ovdje.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare