“Do sada se u apotekama kupovala za jarana samo vijagra, sada lijekovi za covid”

Vijesti 22. mar 202120:08 3 komentara
Screenshot

Zastupnica Skupštine KS Bilsena Šahman postavila je nekoliko pitanja ministru zdravstva Harisu Vraniću kako bi se, istakla je, malo smirili duhovi.

“Da li je tačno da KCUS ne želi primiti pacijente i da satima čekaju timovi? Jedino ako je saturacija 30 takvi pacijenti budu primljeni, a svi ostali najmanje dva sata čekaju i s njima ljekari i medicinska sestra. Da se vraćaju, da pacijente vozaju 4-5 sati od jedne od druge bolnice? Danas smo vidjeli da su podnesene krivične prijave za nerad u svom poslu, da li vi mislite da treba pokrenuti krivične prijave protiv odgovornih lica u KCUS-u koji se pismeno suprotstavljaju nalozima svog osnivača, a to smo mi Skupština KS? Da li ste razmišljali da date nalog apotekama da dostavljaju lijekove na adresu pacijentima jer su apoteke postale žarišta gdje dolaze oboljeli pacijenti koji rijetko kažu da su bolesni nego uvijek kupuju za nekog rođaka. Do sada se u apotekama kupovalo za jarana samo vijagra, sada lijekovi za covid”, kazala je Šahman.

Na kraju je konstatovala kako se nada “da i mi ne čekamo hedije iz Saudije” kada je u pitanju nabavka vakcina.

Poslanici trenutno postavljaju pitanja ministrima Vlade KS u okviru druge tačke nakon čega slijedi rasprava o Prijedlogu za proširenje mjera koje je donijela Vlada Kantona Sarajevo u vidu zabrane rada kladionicama u Kantonu Sarajevo.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare