“Dobrota na kvadrat”: Humanitarni bazar udruženja Pomozi.ba

Vijesti 12. mar 202215:35 0 komentara
N1

Udruženje Pomozi.ba organizuje Humanitarni bazar na kojem će svi posjetioci od 10 do 17 sati moći kupiti nove i polovne stvari po simboličnim cijenama, kao i unikatne predmete nastale u ekološkoj šivaonici „Dobrota na kvadrat“, u okviru Udruženja. Bazar se organizuje jednom mjesečno, a sva prikupljena sredstva biće usmjerena socijalno ugroženom stanovništvu širom BiH.

Vješte ruke volontera i nezaposlenih žena koje su željele da nauče nove vještine kako bi mogle upotpuniti skromni kućni budžet, zaslužne su za cekere, jastuke, prekrivače, tacne, kutije i druge predmete koji se mogu kupiti po simboličnim cijenama.

Pored toga što se prikuplja novac za ugrožene smanjuje količina tekstilnog otpada, na ovaj način se udiše novi život starim, polovnim stvarima, kaže portparol Udruženja Saliha Rokša.

Ovaj put naglašavamo da sugrađani koji imaju stare stvari koje više ne nose mogu ih dostaviti na našu adresu svakim radnim danom i subotom od 10 do 17h i na taj način oživjeti taj stari tekstil”.

A osim polovnih, ovdje se mogu naći i unikatne stvari. Od odjeće, igračaka, ručnih radova, ponešto za svakoga moglo se naći, a građani su imali veliki izbor da svojom simboličnom kupovinom pomognu onima kojima je pomoć potrebna.

Presudna je uloga i volontera. Nudžejna Gološ dio je ekipe šest mjeseci , a iako veoma mlada, razvila je svijest o tome koliko je važno pomoći drugima.

Zaista, za mene je ovo od velike važnosti, kako za mene, tako i za cijelo društvo jer kroz volontiranje razvijamo svijest da budemo tu jedni za druge, da pomažemo jedni drugima, i to je nešto što svaki čovjek treba da osjeti, taj lijepi osjećaj”.

Podsjećamo, sav prikupljeni novac usmjerava se starijim i bolesnim građanima, korisnicima projekta “Obrok za sve”, u okviru kojeg se dnevno podijeli više od hiljadu obroka.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!