Dodik dočekao Vučića u Bijeljini riječima: Predsjedniče, dobrodošli na svoje

Vijesti 15. sep 202210:37 7 komentara
N1

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik dočekao je predsjednika Srbije u Bijeljini gdje se obilježava početak izgradnje dionice autoputa Bijeljina - Rača skandaloznim riječima: "Gospodine predsjedniče Srbije, gospodine Vučiću, dobrodošli na svoje i među svoje!".

Zahvalio se Vučiću na podršci i investicijama Srbije u Republiku Srpsku.

“Rijetko me kada neke stvari impresioniraju, ali kada smo razgovarali o ovome prije dvije godine i mnogim projektima u RS, vaša olako pristajanja da pomognete RS su mi počesto zatvarali želju da tražim još. Hvala što ste nam otvorili mogućnost i u budućnosti”, rekao je Dodik.

Tražio je saglasnost od Vučića da se “ova dionica autoputa do ulaska na put ‘9. januar’ zove Put srpskog jedinstva”.

Najavio kako će ovaj put idi dalje do Prijedora i Novog Grada te da su u pregovorima za izgradnju brze ceste od Bijeljine, preko Zvornika do Sokoca.

“To je prva dionica i želimo u Višegradu da se sretnemo, a dalje teritorijom RS preko Rudoga nastavimo do Trebinja tako da RS komunikacijski potpuno bude povezana autoputem”, rekao je Dodik.

Najavio je da će za 4-5 godina ova dionica biti sastavljena.

Osvrnuo se ponovo na temu “Otvoreni Balkan” kazavši kako je upravo ovo “Otvoreni Balkan”.

“Imamo problema s drugima u BiH koji smatraju da je to velika srpska podvala pa se boje te ideje. A ne smeta im da od mene kada smo bili na Brdu članovi Predsjedništva traže da kažem Vučiću da ih tretiraju kao Otvoreni Balkan i da ja to trebam da ispregovaram. Rekao sam, pitajte ga vi. Vi bi dobili sve benefite, a ne bi ušli u taj proces. Imamo borbe koje vodimo u BiH oko toga, ali ovo je dokaz da te probleme savladavamo”, zaključio je Dodik.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad