Dodik i Cvijanović reagovali na izjavu Bećirovića: “Ne igraj se sa RS i Srbima”

Vijesti 22. apr 202316:15 1 komentar
Srna/Arhiv

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović reagovali su danas na poruke člana Predsjedništva BiH upućene Dodiku.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je Denisu Bećiroviću da se ne igra sa Republikom Srpskom i Srbima.

“Mi nismo spremni da žrtvujemo mir ni za šta, pa ni za Republiku Srpsku, ali nismo spremni da žrtvujemo Republiku Srpsku za neustavnu BiH. Ako Bećirović prihvata Dejtonski sporazum, nemamo nikakav problem, no ako misli kao i ostali muslimanski političari da će jedno govoriti drugo raditi mora da zna da to neće proći. Republika Srpska će se šititi pravom i u miru, jer imamo dovoljno mehanizama da se zaštitimo”, naglasio je Dodik za Srnu upitan da prokomentariše optužbe Bećirovića na račun predsjednika RS.

Dodik je rekao da su “lažne mirotočive poruke koje šalju, a rade sve da naruše mir, stara muslimanska matrica.”

On je naglasio da će BiH biti ili ustavna ili je neće biti i što prije to da shvate i Bećirović i ostali koji ga ohrabruju.

“Na kraju bih mu poručio da se ne igra velikim riječima i prijeti tuđim oružjem. Mi smo svoju zemlju jednom odbranili, odbranićemo je svaki put”, naglasio je predsjednik RS.

Cvijanović je, reagujući na poruke Bećirovića, istakla da u Sarajevu postoji frustracija činjenicom da je FBiH neuređeno društvo, dok je Republika Srpska prilično uređeno društvo i nije nikome prijetnja, niti je izvor nestabilnosti.

Ona je rekla da u FBiH žive u jednom haosu, nastoje da dođu do formiranja federalne vlade, što im ne polazi za rukom, a, prema njenim saznanjima, ono što su uspjeli je da je Kristijan Šmit dobio saglasnost od svojih mentora da interveniše i namjesti im vladu kakva odgovara Bećiroviću i njegovim koalicionim partnerima.

“Tu leži stvarna i stalna frustracija činjenicom da je FBiH neuređeno društvo, a Republika Srpska prilično uređeno društvo, da je kod nas sve jednostavnije, od toga kako otvoriti firmu do toga kako obezbijediti proces donošenja odluka za važne stvari u okviru naših institucija. Njemu (Bećireviću) je izgleda preostalo izgleda da se ponaša kao loš analitičar, loš komentator ili sveznajući narator”, izjavila je Cvijanović novinarima u Beogradu.

Cvijanović je naglasila da Republika Srpska nije nikome prijetnja, nije nikada bili, niti će biti izvor nestabilnosti, niti je to Dodik, niti bilo ko od zvaničnih figura koje danas ili godinama obavljaju važne funkcije.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare