Dodik: Najbolje da mi u RS ne donosimo zastavu BiH pa nemamo sta paliti 

Vijesti 12. jan 202412:50 0 komentara
N1

Povodom pravoslavnog Božića u kasarni "Kozara" održan je prijem, kojem je prisustvovao i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović.

Prijem organizuje zamjenik ministra odbrane u Savjetu ministara Aleksandar Goganović i Kancelarija pravoslavnog dušebrižništva pri ovom ministarstvu.

Na pitanje kako će glasati delegati u Domu naroda ukoliko tehničke izmjene izbornog zakona dođu na dnevni red, Dodik kaže da će RS imati odgovor ukoliko visoki predstavnik nametne izmjene kako je najavio.

“Nema visokog predstavnika, to je vaš visoki predstavnik, Vi ste ti koji pravite platformu Christianu Shmidtu, mi ćemo odlučiti sa našim partijskim opredjeljenjem, za nas je neprihvatljivo da bilo ko nešto nametne, njemu pokroviteljstvo daje američki ambasador ali to ništa ne znači , jednog dana sve će to biti antiustavno i antipravno” rekao je Dodik.

Komentarisao je i poruke iz FBiH povodom 9.januara, Dodik kaže da je za RS 9 januar mitski dan.

“Sad odjednom im smeta i smislili su priču da se poklapa sa vjerskim praznikom , najbolje da mi u RS ne donosimo zastavu BIH pa nemamo šta paliti” rekao je Dodik.

Cvijanović o porukama iz FBiH

“Odraz mržnje, netrpeljivosti , ja sam ponosna što toga nema u RS ali kada čujete da se pretresaju torbe, 9. januar je istorijska činjenica, Ne razumijem strance, tragično je to njihovo uplitanje, oni pale vatre” kazala je  Cvijanović.

Doddik je komentarisao je i izjavu Konakovića koji je rekao da bi Trojka bila sretnija i od Dodika i Čovića da nema stranih sudija ali da sad nije vrijeme za to.

“Njima nikad nije vrijeme, sve je nakaradno i trojica sudija stranih, baš je simpatično to sto on priča, imaće on mnogo stvari da odgovara, zašto oni očekuju da mi moramo da ispunjavamo njihove agende, to nema nikakve veze i njemu to odgovara da bi sad ovi koji jesu u sudu radili protiv interesa RS” rekao je Dodik.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!