Dodik odgovorio Bećiroviću: Takvu BiH uskoro neće željeti ni Bošnjaci

Vijesti 02. jun 202311:55 > 11:55
N1

Denis Bećirović mnogo bolje i uspješnije razgrađuje Bosnu i Hercegovinu nego bilo ko drugi, poručio je u petak predsjednik bh. entiteta Republika Srpska i lider SNSD-a Milorad Dodik reagujući na današnje izjave člana Predsjedništva BiH.

Podsjećamo, Bećirović je pozvao Evropsku uniju da pooštri sankcije Dodiku jer je to, kako je ocijenio, “političar koji krši Ustav BiH, dovodi u pitanje zakone države Bosne i Hercegovine, ne poštuje Ustavni sud BiH, glorificira i odlikuje pravosnažno presuđene ratne zločince te zagovara projekt velike Srbije koji su osudili i najviši sudovi Ujedinjenih nacija”.

Dodik je ubrzo reagovao na riječi člana državnog predsjedništva. Zaključio je kako je Bećiroviće poziv na sankcije “krik nemoći”.

“Ona (BiH) se nalazi u stanju u kakvom jeste upravo zbog avanturista i politikanata poput Bećirovića. Poziv na sankcije je krik nemoći da se argumentima razgovara s onima s kojima ne dijeliš mišljenje. Podanička svijest koju manifestuje Bećirović pokazuje da je potpuno nebitno ko je bošnjački član Predsjedništva. Svi bi da drugi, i to silom, završe ono što bi oni željeli”, naveo je entitetski lider dodajući kako takvu Bosnu i Hercegovinu “uskoro neće željeti ni Bošnjaci”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad