Dodik odlikovao pilote iz Srbije i RS angažovane na gašenju požara

Vijesti 23. aug 202411:41 1 komentar
N1

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik uručio je ordenje za pripadnike Helikopterske jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije i Helikopterskog servisa Republike Srpske koji su učestvovali u gašenju požara u Nacionalnom parku Sutjeska i drugim lokacijama tokom ljeta.

Komandant jedinice Nenad Nedić primio je Orden časti, te se zahvalio.

“Ovaj orden nije orden pojedinca, to je orden svih mojih momaka – mehaničara, pilota koji su uvijek spremni da pomognu Republici Srpskoj. Uvijek smo spremni da letimo zajedno”, rekao je.

N1

Pripadnici ovih jedinica pokazali su svoju humanost, odlučnost i izuzetnu hrabrost u višednevnoj borbi sa vatrenom stihijom u reonu Nacionalnog parka Sutjeska i reonu Bileće, štiteći stanovništvo i materijalna dobra Republike Srpske.

Ovom prilikom predsjednik Milorad Dodik odlikovao je Ordenom časti sa srebrnim zracima Nenada Nedića, komandanta Helikopterske jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, za lična dostignuća, priznat javni rad i rezultate koji doprinose opštem napretku, ali i učvršćivanju prijateljskih odnosa između Republike Srbije i Republike Srpske.

N1

“Hvala i predsjedniku Vučiću i ministru Dačiću što su i pored loših poruka iz Sarajeva, dozvolili da helikopter leti i pomogne nam u gašenju požara. Hvala i predsjedniku Dodiku s kojim sam bio na vezi. Na ponos mi je da nijedna kuća nije izgorjela, nijedan život nije ugrožen. Drago mi je da smo spasili i Perućicu”, rekao je Boban Kusturić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare