Dodik optužio Mehmedagića i OSA-u da su planirali atentat na njega i Vučića, pa iznio pogrešan podatak: “To je jedan od razloga što je u zatvoru”

Vijesti 21. sep 202413:07 0 komentara
SRNA

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik prisustvovao je danas osveštenju Hrama Rođenja Presvete Bogorodice u Banjaluci. Nakon što je govorio o događaju, odgovarao je na pitanja te govorio o "planiranju atentata na njega i predsjednika Aleksandra Vučića". Prvo je optuživao "medije iz Federacije", a potom bivšeg direktora OSA-e Osmana Mehmedagiću i samu OSA-u da su upravo pripremali "egezkucije".

Naveo je i to kako je to “jedan od razloga zbog kojeg je Mehmedagić u zatvoru”, što, prema sudskim dokumentima nije tačno. Mehmedagić je na slobodi, pod mjerama zabrane, a sumnjiči se zajedno sa suspendovanim predsjednikom Suda BiH Rankom Debevcem da su 2020. godine zloupotrijebili položaj i nezakonito prisluškivali uposlenike državnog suda i tužilaštva, kako bi saznali detalje nekoliko istraga protiv organizovanog kriminala i korupcije. Oni su bili uhapšeni 18. decembra prošle godine i bili su u pritvoru do marta ove godine kada su im određene mjere zabrane.

“Bila je potpuno razrađena šema u kojoj su prvo razvili mrežu praćenja u Srbiji predsjednika Vučića i njegovih aktivnosti. Vršili su medijsku pripremu svega toga iz Federacije prema Vučiću i meni. Sada postoje i dokazi organizacionog karaktera da su se spremale grupe za egzekucije i ostale stvari. On je spriječen u tome. Znali smo prije dok je još to radio. Ako iko ima obavještajnu službu u regionu onda ima Srbija. Oni misle da mogu u Srbiji nešto da urade”, rekao je Dodik.

Kazao je i da je u periodu kada je “Mladen Ivanić bio član Predsjedništva donio papir Vučiću u kojem se navode podaci da OSA formira grupe za praćenje u Srbiji, pa da je navodno demantovao”.

“Spriječeno je to već u samom začetku. Nisu mogli otići dalje od tih planova”, rekao je Dodik uz salve uvreda.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!