Dodik ponovo napao članicu CIK-a, tvrdi da nije šovinizam

Vijesti 24. jan 202113:38 > 13:45 15 komentara
N1

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik danas je na pitanje novinara da li se kaje zbog riječi koje je izgovorio na prošloj konferenciji za novinare za članicu CIK-a Vanju Bjelicu-Prutina, kazao je da "ne, jer je govorio istinu" te ponovio diskutabilne rečenice kazavši da to "nije šovinizam" .

Dodik je članicu CIK-a spomenuo u kontekstu donošenja odluka o poništavanja izbora na određenim biračkim mjestima u Doboju i Srebrenici, kazavši kako su takve odluke išle u korist Bošnjaka.

Vezane vijesti

“To je istina. Bila je udata za Bošnjaka muslimana, razvela se, a zadržala prezime. Malo je to čudno, ali ja sam o tome govori u političkoj dimenziji. To je ona priča koju sam govorio da se pažljivije biraju Srbi koji mogu da budu odgovorni na neki način. Zadržati prezime? Kod Srba nisam čuo za taj slučaj da se razvede, a da zadrži prezime. Ja to nisam čuo“, kazao je Dodik.

Na povike novinara “kakve to veze ima s njenim kompetencijama”, Dodik je rekao: “Ima veze jer smatramo i ovdje je potpuno uvjerenje da ima političku dimenziju. To nije šovinizam. Izvinjavam se svakome ko je pomislio, a to je ta vrsta priča. Pričam o tome kako se postavljaju tamo ljudi”, rekao je Dodik.

U priči je spomenuo i imenovanje “sudija iz mješovitih brakova” koji donese “nepravedne odluke”, kao i “namještanju određenih sudija” kako bi se određene osobe “oslobodile”.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare