Dodik poručio “ne možemo dijeliti ni zrak”. Evo šta na to kažu građani Banjaluke, Istočnog Sarajeva i Sarajeva

Vijesti 24. apr 202415:56 4 komentara
N1

"Htjeli mi to ili ne. U našim međusobnim odnosima to će biti Kineski zid. Mi ne želimo s Bošnjacima da dijelimo zrak, a kamoli druge vrijednosti", poručio je predsjednik entiteta RS Milorad Dodik, u opetovanom protivljenju najavljenom usvajanju rezolucije u Ujedinjenim narodima kojom će se istaknuti ubijanje više od 8.000 nedužnih ljudi u Srebrenici 1995. godine.

Niz aktera već se oglasio povodom uznemirujućih izjava lidera RS i SNSD-a, a stavove smo zatražili i od građana Sarajeva, Istočnog Sarajeva i Banjaluke.

Sarajevo

“Ništa ne pratim, neću da se opterećujem. Dodik može pričati šta hoće, ko je lud da više ratuje?”, upitala je naša sagovornica iz Sarajeva.

“Ima li nešto da Milorad Dodik nije rekao? On može ponijeti ono što može ponijeti na cipelama. Bosna je starija i od Dodika i od mene, nadživjet će ona i mene i njega”, poručuje Sarajlija.

Tako jedan od Sarajlija ističe – “da treba podići Kineski zid” nije stav naroda – ali “treba ga podići”, pa da vidimo šta onda.

“Ja bih ih odvojio, pa dosta ga je više, on palamudi godinama, pa neka se opamete za koga glasaju, on njih vodi u izolaciju”, primjetio je Sarajlija.

Istočno Sarajevo

“Previše politike i svega, samo nema dobra. Ja sam svoje dobro ostavila, neka sada sve mutna voda odnese”,

To da se tenzije dižu sa jasnom namjerom, stava su i ostali anketirani iz Istočnog Sarajeva.

“Da se normalan čovjek pitan nikada ne bi bilo ovako”, poručio je jedan od naših sagovornika.

Banjaluka

Anketirani Banjalučani ističu da vrlo često izbjegavaju slušati bilo šta što ima veze sa politikom, ali i to da ne vide razloga zbog kojih zajednički život nije moguć.

No, nisu svi istoga stava.

“Treba se Republika Srpska odvojiti od Bosne i biće sve uredu”, stav je jednog od anketiranih Banjalučana.

Više odgovora u videu ispod.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare