Dodik sa kineskim ambasadorom dogovorio saradnju Komunističke partije i SNSD-a

Vijesti 07. nov 202217:04 2 komentara
Twitter

Još aktuelni član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik dogovorio je s ambasadorom Kine u BiH Ji Pingom jačanje saradnje Komunističke partije Kine i SNSD-a na čijem je čelu.

Dodik je tu informaciju podijelio na Twitteru uz fotografiju sa Ji Pingom navodeći da saradnja ove dvije stranke dogovorena na svim poljima.

Podsjetimo, 22. oktobra ove godine održan je kongres Komunističke partije Kine na kojem je potvrđena “centralna uloga” Xi Jinpinga te je objavljen novi sastav Centralnog komiteta.

Kongres Komunističke partije završen je, nakon što je kineski lider Xi Jinping sedam dana predsjedavao sastancima s najvišim zvaničnicima.

Otprilike 2.000 delegata na kongresu Komunističke partije je formalno izabralo novi centralni odbor od oko 200 članova koji će upravljati strankom u narednih pet godina.

Kada je riječ o SNSD-u, na ovogodišnjim izborima ova stranka osvojila je odličan rezultat kako u Republici Srpskoj gdje je njen lider Milorad Dodik odnio pobjedu za predsjednika ovog entiteta.

Također, veliki broj glasova ova stranka je dobila i za Parlament BiH.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad 

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare