Dodik se oglasio o SNSD-ovom kandidatu za gradonačelnika Banjaluke: “Počinje nova historija”

Vijesti 07. apr 202419:48 0 komentara
N1

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je da je ova stranka izborom Nikole Šobota za kandidata za gradonačelnika Banjaluke dobila posebnu snagu, te istakao da će biti učinjeno sve da pobjeda Šobota bude neupitna.

“Učinićemo sve da njegova pobjeda bude neupitna. Sa njim na mjestu gradonačelnika počinje nova historija Banjaluke, jer će kao školovan, mlad i predan Banjalučanin, zajedno sa Vladom RS učiniti sve da grad završi svoje infrastrukturne i druge projekte”, rekao je Dodik novinarima nakon sjednice Gradskog odbora SNSD-a Banjaluka.

Dodik je izrazio uvjerenje da će Šobot imati podršku koalicionih partnera SNSD-a kao nestranačka ličnost. Dodik je istakao da je Šobot poznat po posvećenosti, stručnosti i ljubavi prema poslu, te da je uvjeren da će isto tako posvećeno brinuti o Banjaluci, kao gradonačelnik.

“Danas smo uradili veliku posao za SNSD, kojim je ova stranka ujedinjena i čime je dobila posebnu snagu, koja osigurava jedinstvo, napredak i definitivnu pobjedu na predstojećim lokalnim izborima. Zahvalni smo Šobotu što je prihvatio ovu kandidaturu, čovjeku koji je svoje stručne i akademske faze prošao i pokazao se operativnim u uspostavljanju Kardiohirurgije, koja u Banjaluci nikada prije nije postojala”, rekao je Dodik.

Dodik je napomenuo da je to prva zvanična nominacija za lokalne izbore u Republici Srpskoj na mjesto gradonačelnika.

On je naveo da će predstojeći izbori biti posebni, jer će prvi put biti organizovani u skladu sa zakonom koji će donijeti Republika Srpska, te da “sa tim Centralna izborna komisija BiH neće imati ništa”.

“Taj zakon ćemo donijeti veoma brzo na našoj skupštini i ispoštovati sve rokove, kako bi u prvoj nedjelji oktobra bili održani izbori, kako je to predviđeno”, rekao je Dodik.

Predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Banjaluka Vlado Đajić rekao je da je Šobot izabran za kandidata za gradonačelnika jednoglasnom odlukom.

“Šobot je nestranačka ličnost i ovim je SNSD pokazao da je otvoren za stručne, školovane i sposobne ljude, kojima je opšti interes iznad ličnog”, istakao je Đajić.

Šobot je zahvalio za podršku i istakao da mu je ova kandidatura nova prilika u životu.

“Navikao sam da radim i pomažem ljudima. Posvećen sam ovom gradu, u kojem sam proveo cijeli život i ovu podršku nisam mogao da odbijem. Mislim da zajedno možemo da učinimo život Banjalučana boljim, lakšim i ljepšim i zbog toga sam danas tu”, rekao je Šobot.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!