Dodik se poziva na podatke od prije 10 godina: U BiH postoji oko 3.500 spavača koji čekaju znak da nešto urade

Vijesti 24. okt 202313:54 5 komentara
N1 BiH

U svjetlu aktuelnih dešavanja na Bliskom istoku, te mogućoj opasnosti za region i BiH, bezbjednosnu situaciju komentarisao je i predsjednik Republike Srpske, Milorad Dodik, navodeći da je ovaj entitet u tom smislu stabilan.

“Na današnji dan i svih ovih prethodnih dana, a vjerujem, i u neposrednoj budućnosti, Republika Srpska ostaje stabilna i kontroliše svoju bezbjednost i može da upravlja, ne daj Bože, nekom kriznom situacijom u tom pogledu”, kaže Dodik, te navodi da pojedini autonomno donose odluke o podizanju nivoa bezbjednosti, ali, kaže, to je njihovm problem.

Navodi kako “nije nepoznato da u BiH postoje razne ćelije”, odnosno, ono što se zove “spavači”.

“Ako se sjećate, prije 10-ak godina, iz Obavještajno-bezbjednosne agencije BiH, rečeno je da tada, da se registruju 3.500 hiljade ‘spavača’ koji čekaju znak da nešto urade. (…) Imamo značajne podatke o tome, razmjenjujemo ih s važnim agencijama, u regionu, Evropi i svijetu i mislimo da svako od onih koji ima potencijalni teroristički kapacitet,  je pod nekom vrstom kontrole i da, veoma lako, možemo da prepoznamo, čak i da utičemo na njihove namjere da nešto učine”, navodi Dodik i dodaje da se vlast ovog entiteta trudi da Republika Srpska bude stabilna: “Ali, ono što vidimo je da postoji vrsta opasnosti za Evropu. U Švedskoj se vojska koristi da održi red, postavljaju se novi granični prelazi, tamo gdje su ranije ukinuti, sve to govori da je svijet u jednom ozbiljnom neredu.”

Navodi i da je danas održan sastanak s važnim ljudima iz segmenta bezbjednosti, u smislu redovnih aktivnosti, bez panike, te da se pojačava stepen gotovosti domaćih struktura, koje se bore protiv različitih bezbjednosnih izazova.

Ranije je za N1 govorio i ministar unutrašnjih poslova FBiH Ramo Isak koji je oštro kritikovao italijanske službe zbog navoda o “terorističkim ćelijama”.

Ove navode demantovao je i Elmedin Konaković, ministar vanjskih poslova BiH.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare